Oι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι ζητούν τις θέσεις των κομμάτων

Συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο στον Τύρναβο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, με κύριο θέμα την αποστολή επιστολής προς τα υποψήφια κόμματα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με τις θέσεις τις Ομοσπονδίας και το τι θα πράξουν τα κόμματα την επομένη των εκλογών.

Οι κύριοι άξονες στήριξης της αιγοπροβατοτροφίας στην Ελλάδα όπου καλούνται τα κόμματα και οι αρχηγοί τους να πάρουν θέση είναι:

1) Έλεγχος στα σύνορα του συνόλου του εισαγόμενου αιγοπρόβειου γάλακτος και η μη χρησιμοποίησή του στην παραγωγή ΠΟΠ προϊόντων. Μετά από τρία χρόνια συνεχόμενης πτώσεις της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος χιλιάδες αιγοπρόβατα από κτηνοτρόφους έχουν σφαγεί ενώ στον αντίποδα κανένα τυροκομείο δεν έχει κλείσει στην Ελλάδα. Επίσης ζητάμε την πλήρη προστασία της Φέτας στις εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε. με άλλες χώρες όπως γίνεται με την παρμεζάνα και το ροκφόρ. Τι προτίθεστε να κάνετε;

2) Στο αιγοπρόβειο κρέας πολλά εισαγόμενα ΄΄βαφτίζονται΄΄ ως ελληνικά με αποτέλεσμα να εξευτελιστούν οι τιμές των ελληνικών κρεάτων. Από το φθινόπωρο του 2017 έχει ψηφιστεί ο νόμος για την αναγραφεί στις αποδείξεις των σημείων πώλησης του κρέατος της χώρας προέλευσης αυτού και μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί. Τι προτίθεστε να κάνετε;

3) Μείωση της φορολογίας των κτηνοτρόφων. Ζητάμε να μην φορολογούνται οι ενισχύσεις της Ε.Ε. και να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές. Τέλος ζητάμε μείωση του κόστους παραγωγής με μειωμένο αγροτικό πετρέλαιο και αγροτικό ρεύμα.

4) Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των κτηνοτρόφων και αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.