Ολοκληρώνεται στη Σερβία ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”

Το Βελιγράδι της Σερβίας επισκέπτονται τις επόμενες μέρες από 9-12 Δεκεμβρίου 2017, στελέχη του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , προκειμένου να συναντηθούν με τους εκπροσώπους αντίστοιχων Φορέων έξι χωρών ,για να ολοκληρώσουν ένα πολύ σημαντικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ΚΑ2 που είχε ως αντικείμενο την εκπαίδευση νέων επιστημόνων στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των νέων τεχνολογιών ,στη διάδοση ιδεών , καλών πρακτικών ,γνώσεων ,μηνυμάτων και γενικά την ανάδειξη του έργου που επιτελείται στους Φορείς που ασχολούνται με τη Νέα Γενιά .

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στα πλαίσια του προγράμματος αυτού , που υλοποιήθηκε σε διάφορες χώρες (Σερβία, Σλοβενία ,Ελλάδα) , έγινε εκπαίδευση μεντόρων , αλλά και νέων επιστημόνων ,από πολύ εξειδικευμένους επιστήμονες -εκπαιδευτές (Σέρβους και Σλοβένους) στη χρήση των κοινωνικών δικτύων για την ενίσχυση της προετοιμασίας των ψηφιακών επικοινωνιακών στρατηγικών τους και των εκστρατειών μέσω κοινωνικών δικτύων.

Ο πρόεδρος του Δικτύου Κ. Σκριάπας ,αλλά και οι δύο Αντιπρόεδροι Θ. Αστερίου και Κ. Φουρκιώτης , δήλωσαν ότι : “Η εξάπλωση του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων άλλαξε σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας, την κατέστησε ψηφιακή και γρηγορότερη από ποτέ. Οι αλλαγές αυτές δεν εξαίρεσαν τον νεανικό ακτιβισμό, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό πλέον μεταφέρθηκε στη σφαίρα του διαδικτύου. Σε ένα τέτοιο ψηφιακό περιβάλλον οι οργανώσεις νεολαίας σε όλο τον κόσμο πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο υποστήριξης των στόχων και δράσεων τους. Θα πρέπει να προσαρμοστούν στις σύγχρονες συνήθειες των νέων, προκειμένου να προωθηθεί ο νεανικός ακτιβισμός. Θέλουμε να βοηθήσουμε τις οργανώσεις νεολαίας να το επιτύχουν αυτό βελτιώνοντας και αναπτύσσοντας τη χρήση απεικόνισης και ψηφιακής επικοινωνίας ως εργαλείο. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία και να την μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα των οργανώσεων νεολαίας για την επίτευξη των στόχων τους και την προώθηση των νεανικών κοινωνικομορφωτικών δραστηριοτήτων”.

Σημειώνεται ότι στόχος του Προγράμματος ήταν η ανάπτυξη ικανοτήτων των οργανώσεων νεολαίας να ενημερώνουν την κοινωνία για τις κοινωνικομορφωτικές δράσεις της νεολαίας με τη χρήση οπτικών μηνυμάτων και της ψηφιακής επικοινωνίας ως εργαλείο.

Σκοποί:

– Να δημιουργηθεί συστηματική εκπαιδευτική προσέγγιση για την ανάπτυξη της ικανότητας των νέων εργαζομένων και φορέων να χρησιμοποιούν την οπτικοποίηση στο έργο τους, να δημιουργούν και να εφαρμόζουν την ψηφιακή επικοινωνία για την επίτευξη των στόχων τους.
– Να παρέχουν στους νέους εργαζόμενους των οργανώσεων τις γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες για να χρησιμοποιούν την οπτικοποίηση και ψηφιακή επικοινωνία στον τομέα της νεολαίας, για την αύξηση της συμμετοχής των νέων και την ένταξης τους στον τομέα των κοινωνικομορφωτικών δράσεων.
– Να δημιουργήσουν ένα διαδικτυακό εργαλείο για την αύξηση της ικανότητας των οργανώσεων νεολαίας να προωθούν το έργο τους, ώστε να γίνεται γνωστό σε νέους ανθρώπους μέσω της ψηφιακής επικοινωνίας.
– Η συμμετοχή διαφόρων φορέων σε εκπαιδευτικές διαδικασίες, ώστε να προωθήσουν τα οφέλη της εικονικοποίησης δεδομένων και της ψηφιακής επικοινωνίας στην εργασία των νέων σήμερα.
Στo παραπάνω Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2, “The Visions of Youth Work” που ολοκληρώνεται στο τέλος του 2017, συμμετέχουν εκτός του Δικτύου “Περραιβία” ,άλλοι έξι φορείς από:
Τουρκία ( Tusba Genc Gelisim Dernegi), Βοσνία -Ερζεγοβίνη (Udruzenje Proni Centar za omladinski razvoj) , Βέλγιο ( Youth for Exchange and Understanding International AISBL), Σλοβενία ( Tretaroka- Drustvo za reciklazne in kreativne projekte), Ισπανία ( Backslash) και Σερβία ( Balkan Urban Movement), συντονιστής του προγράμματος. Όλες οι πληροφορίες στο www.perrevia.net.gr».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.