Ομόφωνο ψήφισμα υπέρ Τρικαλινών καπνοπαραγωγών

Με ομόφωνο ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων στέκεται στο πλευρό τρικαλινών καπνοπαραγωγών. Πρόκειται για 64 οικογένειες παραγωγών από την περιοχή της ΔΕ Παληοκάστρου, που τα τελευταία τρία χρόνια (από το 2016), όπως τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Απ. Παππάς, ταλαιπωρούνται από ιδιωτική εταιρεία και παραμένουν απλήρωτοι. Στη συνέχεια της συζήτησης, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 23 Απριλίου 2019, ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού κ. Καραπέτσας πήρε τον λόγο και, παρόντων καπνοπαραγωγών, ενημέρωσε το Σώμα κάνοντας μία σύντομη αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης, ζητώντας την έκδοση ενός ψηφίσματος.
Τον λόγο έλαβαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, καθώς και μέλη του Συμβουλίου, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αίτημα των παραγωγών.
Το ψήφισμα που εγκρίθηκε, είναι το ακόλουθο:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων αναγνωρίζοντας το δίκαιο των καπνοπαραγωγών, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των απλήρωτων καπνοπαραγωγών και βεβαίως αξιώνει και απαιτεί η Πολιτεία να πράξει το αυτονόητο. Να εξαντλήσει όλες τις νομικές και νομοθετικές δυνατότητες που διαθέτει, προκειμένου το πρόβλημα των συγκεκριμένων οικογενειών να βρει σύντομα τη λύση του».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.