Οργή δενδροκαλλιεργητών για εκτιμήσεις ΕΛΓΑ σε ζημιές καλλιεργειών (βίντεο)

Διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας δενδροκαλλιεργητές της Ελασσόνας και του Τυρνάβου, ζητώντας την επανεκτίμηση της ζημιάς που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους το 2023.

Έξω από τα γραφεία της υπηρεσίας στη Λάρισα, βρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ – πρόεδρος ΕΟΑΣΝΛ, Ρίζος Μαρούδας, ο δήμαρχος Τυρνάβου, Στέλιος Τσικριτσής και αγρότες όπου διαμαρτυρήθηκαν σχετικά με τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για την καταστροφή από τον παγετό και για αυτό ζητούν επανεξέταση.

Παράλληλα, ζήτησαν να αλλάξει ο κανονισμός που αναφέρει πως σε συλλογικές εκτιμήσεις, επειδή δεν υπήρχε το προσωπικό να πραγματοποιήσει σωστούς ελέγχους, δεν επιτρέπονται οι ενστάσεις!

Ενώ, ζήτησαν να εξηγήσει ο ΕΛΓΑ γιατί υπάρχουν διαφορετικά πορίσματα σε γειτονικά χωράφια που το ένα εκτιμήθηκε με ζημιά από παγετό και το άλλο όχι.

Τέλος, απαιτούν την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις με βασικό αίτημα την αναθεώρηση της λειτουργίας και των εκτιμήσεων του Οργανισμού, ώστε η κάθε εκτίμηση να είναι εξατομικευμένη και να παραδίδεται με αντίγραφο στον παραγωγό, άμεσα και όχι να καθυστερεί πάνω από 6 μήνες.

Βίντεο και φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.