Οργή των συγγενών θυμάτων για τον «βουβό πόνο» που είπε ο Καραμανλής – «Έχουμε φωνή»

Σε 10 ημέρες από σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών με τις πληγές να μην κλείνουν για τους 57 συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες, οι οποίοι ψάχνουν δικαίωση και φτάνοντας για αυτήν μέχρι και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να ακουστούν αφού, στην Ελλάδα δεν βλέπουν ανταπόκριση από τους υπεύθυνους.

Στην κατάθεση του Κώστας Αχ. Καραμανλή, πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, στην Εξεταστική Επιτροπή στα Τέμπη, μια από τις φράσεις που προκάλεσε την οργή των συγγνενών των θυμάτων ήταν «ο πόνος τους είναι βουβός» και πώς «βάσει του άρθρου 86 δεν τίθεται θέμα άρσης ασυλίας».

Η Σμαρώ Οίκου, αδερφή του 28χρονου μηχανοδηγού Δημήτρη Οικού, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και ταξίδευε με την επιβατική αμαξοστοιχία ως επιβάτης, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» τονίζοντας ότι «Ο πόνος μας δεν είναι βουβός».

«Είμαστε σε επαφή γύρω στις 38 οικογένειες. Δεν υπάρχει βουβός πόνος σε κανέναν. Ίσα ίσα έχουμε φωνή και βγαίνουμε μπροστά. Δεν ξέρω καν ποιος είχε την υπομονή να συναντηθεί μαζί του (σ.σ.: με τον Κ. Καραμανλή). Δεν έχω ακούσει από κανένα συγγενή ότι έχει μιλήσει μαζί του. Είναι προκλητικός ο κος Καραμανλής. Δεν έχει ήθος και ευθιξία να πει τα πράγματα όπως έχουν. Ψευδορκεί. Δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει στην εξεταστική επιτροπή ότι δεν γνώριζε τίποτα. Γνώριζε, είχαν κατατεθεί εξώδικα που αποδεικνύουν ότι γνώριζε. Αν δεν γνώριζε, πάλι ανίκανος θα ήταν. Δεν γίνεται να είσαι υπουργός και να μην γνωρίζεις».

Η συγγενείς χαρακτήρισε αισχρή την τοποθέτηση του πρώην υπουργού λέγοντας ότι το ύφος του ήταν «υπεροπτικό, αλαζονικό και είχε τη σιγουριά του νικητή».

«Το επόμενο είναι να μας ζητήσουν και τα ρέστα επειδή παίρναμε ένα μέσο σταθερής τροχιάς καθημερινά. Το ύφος που έχε στην εξεταστική είναι εκείνου που είναι σίγουρος ότι δεν θα δικαστεί για αυτό που πρέπει», είπε θυμωμένη για όσα ακούστηκαν.

«Η απόλυτη συγκάλυψη του εγκλήματος»
Σχετικά με την εξέλιξη της Εξεταστικής Επιτροπής η αδερφή του αδικοχαμένου μηχανοδηγού δήλωσε ότι λείπουν βασικοί μάρτυρες, όπως ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενηδούνιας

«Μιλάμε για μία εξεταστική επιτροπή φοβερά ελεγχόμενη. Λείπουν βασικοί μάρτυρες, λείπει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, που είχε ηγηθεί όλης της διαδικασίας και έχει καταθέσει τα εξώδικα. Δεν θα ακούσουμε ποτέ την πλευρά των μηχανοδηγών, των εργαζόμενων».

Όσο για τον πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ο οποίος δεν κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του ως κατηγορούμενος στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, δήλωσε: «Είναι δειλός. Έκανε χρήση ενός δικαιώματος που είχε. Ξέρει ότι υπάρχουν στοιχεία που στην ουσία τον στοχοποιούν και ένα από αυτά είναι το μπάζωμα του χώρου. Είναι η απόλυτη συγκάλυψη σε όλο το έγκλημα», δήλωσε η Σμαρώ Οικού.

«Είμαστε τρομερά απογοητευμένοι… Βιώνουμε για άλλη μία φορά στο πετσί μας ότι δικαίωση σε αυτή τη χώρα δεν θα βρούμε. Υπάρχουν οι νόμοι, αλλά ο τρόπος που γίνεται η χρήση τους δεν οδηγεί σε αποτέλεσμα δικαίωσης για εμάς».
Πηγή:https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.