«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!»

Ανακοίνωση από τη ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ αναφορικά με την επίσκεψη του Αμερικανού στρατιωτικού στη Λάρισα:

«Η επίσκεψη του διοικητή των Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής και των Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, Τέντ Γουόλτερς και γενικότερα το «πήγαινε-έλα» Αμερικανονατοικών στην Λάρισα, επιβεβαιώνουν αυτό που καταγγέλει το ΚΚΕ εδώ και χρόνια, την άκρως επικίνδυνη πολιτική εμπλοκής της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετατρέποντας την χώρα μας σε μια απέραντη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με τεράστιους κινδύνους για το λαό μας.

Αυτό αποδεικνύει και η συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει για την παράταση παραμονής στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας, των αμερικανικών κατασκοπευτικών drones που σταθμεύουν ήδη εδώ και μήνες, και εκτελούν πολεμικές αποστολές από την Βόρεια Αφρική, την Μ. Ανατολή, το Αιγαίο, έως την Λευκορωσία, αλλά και για την μετατροπή της 110 Π.Μ σε μόνιμη πολεμική αεροπορική βάση των ΗΠΑ με την εγκατάσταση μοίρας πολεμικών αεροσκαφών και αεροπορικών τάνκερ.

Θυμίζουμε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει συμφωνήσει ήδη με τις ΗΠΑ, για την αναβάθμιση της βάσης τους στην Σούδα, για την εγκατάσταση (εκίνησε) ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο Βόλο, πολεμικών ελικοπτέρων των ΗΠΑ στο Στεφανοβίκειο και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας και για να γίνουν νέες βάσεις, ακόμα και για την μεταφορά πυρηνικών όπλων στον Άραξο.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που καμώνεται δήθεν την φιλειρηνική δύναμη, αποδεικνύεται ακόμα μια φορά, ότι αποτελεί το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και δεν θα διστάσει να μπλέξει πιο ενεργά το λαό μας σε πολεμικές επεμβάσεις για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Αυτό το κάνει γιατί προσπαθεί να πετύχει την “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”, δηλαδή των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο και την Ν.Α Μεσόγειο, παράλληλα με την αντιλαική πολιτική στο εσωτερικό της χώρας, για να ανακάμψει η κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Γι’ αυτό συμμετέχει ενεργά στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις όπως στη Συρία και σε άλλες περιοχές, ενισχύει την παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα, στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια, στηρίζει ενεργά την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τη στρατιωτική συμμαχία με τις κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου και τους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Είναι άκρως επικίνδυνο ψέμα ότι η Ελλάδα μέσα σ’ αυτό τον «κυκλώνα» θα είναι «απάνεμο λιμάνι σταθερότητας κι ασφάλειας». Η συμμαχία με τις ΗΠΑ, η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δημιουργεί διαρκώς νέους μεγάλους κινδύνους για τον λαό μας.

Η Κ.Ο Θεσσαλίας του ΚΚΕ, καταγγέλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την εγκληματική σε βάρος του λαού πολιτική μετατροπής της Λάρισας, της Μαγνησίας και όλης της χώρας σε ένα τεράστιο Αμερικανονατοικό πολεμικό ορμητήριο, που θα υπηρετεί τα δολοφονικά τους σχέδια τους, στο Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής, μετατρέποντάς τες σε μαγνήτη πολέμου, που θα δεχθούν γερά πλήγματα σε περίπτωση εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας, ενώ οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Αυτούς τους σχεδιασμούς στηρίζουν και οι διοικήσεις των Δήμων Λάρισας, Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η Κ.Ο Θεσσαλίας του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα φτωχά λαικά στρώματα και όλους τους μαζικούς φορείς σε αγωνιστική αντίδραση. Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε ως λαός, όπως και οι γειτονικοί μας λαού από την συμμαχία με τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, από την μετατροπή της Λάρισας, της Μαγνησίας και της χώρας μας σε μια τεράστια ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ DRONES ΑΠΟ ΤΗΝ 110 Π.Μ. ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ, ΒΟΛΟ, ΣΤΑΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ.
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε, ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΑΦΕΝΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ
ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.
ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ
ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ-ΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.