Πανούσης από Λάρισα: Υπερβολές στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού

Στα όρια της υπερβολής κινείται η συζήτηση για το σχολικό εκφοβισμό σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση ο οποίος βρέθηκε σήμερα στη Λάρισα ως κύριος ομιλητής σε εκδήλωση του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών.
«Σχολικές εντάσεις: μύθοι και πραγματικότητα» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης με τον κο Πανούση να υποστηρίζει ότι θα πρέπει να δούμε πιο καθαρά αν έχουμε όντως σχολικό εκφοβισμό και ανάλογη βία ή αν πρόκειται
Για άλλα φαινόμενα με διαφορετικές προεκτάσεις. Σχολίασε μάλιστα και την παγκόσμια πραγματικότητα, όπως το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Ζηλανδία, καθώς ανέφερε ότι απέχουμε από μία τέτοια πραγματικότητα επηρεασμού της ψυχοσύνθεσης από ένα βιντεοπαιχνίδι ή μία κινηματογραφική ταινία με έντονα χαρακτηριστικά βίας.
Όσον αφορά τον σχολικό εκφοβισμό αναρωτήθηκε τι έχει καταγραφεί από τα παρατηρητήρια που έχουν συσταθεί (ελέω και ΕΣΠΑ όπως ανέφερε…), για να δούμε πιο ξεκάθαρα το θέμα της σχολικής βίας. Μία βία όμως που υπάρχει παντού όπως συμπλήρωσε.
Ιδιαίτερα περιγραφικός ήταν στο θέμα του ρόλου του σχολείου, τονίζοντας ότι το εκπαιδευτικό σύστημα καλείται να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. «Θα πρέπει πλέον να μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω από τη γνώση που μπορεί ο μαθητής να βρει μέσω του Google» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.