Παπαστεργίου: Ας είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι…

Την δική του άποψη, σχετικά την πρόσφατη απάτη σε βάρος του ονόματος του, κατέθεσε με δημόσια ανακοίνωση του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος σημειώνει:

«Ναι, εν αγνοία μου το όνομά μου ενεπλάκη σε μία τηλεφωνική απάτη. Και με αφορμή αυτό, ήθελα να γράψω το παρακάτω κείμενο για να έχουμε το νου μας σχετικά με το πόσο εύκολα μπορούμε να την πατήσουμε όλοι μας, πολύ περισσότερο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία φίλοι, συγγενείς, γονείς.
Και δεν μιλάμε για τις κλασσικές απάτες «ο γιος σας συμμετείχε σε τροχαίο, δώστε μου Χ ποσό για να την βγάλει καθαρή», αλλά για νέες, σύγχρονες απάτες.

Η πρόσφατη αναφορά έχει να κάνει με έναν τύπο ο οποίος γνωρίζοντας κάποιες λεπτομέρειες για το θύμα, παρουσιάστηκε ως ξάδερφός μου, υπάλληλος τράπεζας. Εν αναμονή κάποιων χρημάτων, το θύμα τον πίστεψε εύκολα όταν του τηλεφώνησε και του είπε ότι τα χρήματα ήρθαν, όμως πρέπει να πληρωθούν οι εισφορές. Και επειδή το θύμα «είναι φίλος μου και με βοήθησε στις εκλογές», θα του τα «βγάλει» πριν φύγει για διακοπές αρκεί άμεσα να καταθέσει τα χρήματα των εισφορών σε έναν λογαριασμό. Δυστυχώς το έκανε, αλλά ευτυχώς το θύμα πήγε γρήγορα στην τράπεζα και παράλληλα μου τηλεφώνησε ανακαλύπτοντας την απάτη, πριν τα χρήματα φύγουν από τον άλλο λογαριασμό.

Άλλη περίπτωση. Φίλος, άνθρωπος της πιάτσας, επιστήμονας, την πάτησε με το γνωστό κόλπο της αγοράς κάποιου προϊόντος Παρασκευή μεσημέρι, όπου ο «αγοραστής» του έβαλε «κατά λάθος» περισσότερα χρήματα, τα οποία ζήτησε επίμονα πίσω. Φυσικά λεφτά δεν είχαν μπει ποτέ, οπότε ο φίλος απλώς γύρισε πίσω λεφτά που δεν είχε πάρει ποτέ!

Τρίτη περίπτωση, φίλη, χρόνια στο διαδίκτυο, βρήκε ηλεκτρική συσκευή που ήθελε, από 400€ μόλις 199€. Μεγάλη ευκαιρία! Η διαφήμιση οδηγούσε σε ένα site του στυλ www.edo-oi-oraies-syskeves-xyz.com, αλλά αυτό λίγη σημασία είχε. Θα γλυτώσουμε 201€. Φυσικά η συσκευή δεν ήρθε ποτέ!

Πιο πρόσφατη απάτη που συνέβη σε γνωστό, αυτή με την κλωνοποίηση της κάρτας του κινητού του. Απατεώνες που αποκτούν κάποια πρόσβαση σε πληροφορίες σας ή τις συλλέγουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πάνε σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας προφασιζόμενοι ότι είστε εσείς και ζητούν νέα κάρτα sim για το κινητό σας. Εκεί προφανώς δεν δουλεύει σωστά το σύστημα ταυτοποίησης, η κάρτα sim κακώς βγαίνει και πλέον οποιοδήποτε μήνυμα επαλήθευσης από την τράπεζά σας, έρχεται στη νέα sim. Όταν το καταλάβετε, θα είναι ίσως αργά. Λύση; Προστατέψτε τα δεδομένα σας.

Γι αυτό… το νου μας! Ας είμαστε λίγο πιο υποψιασμένοι και ακόμη περισσ

Πηγή: trikalain.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.