Παραμένουν σε επιφυλακή στην Καρίτσα για την έλευση των προσφυγόπουλων

Στο δρόμο, με σκοπό να εμποδίσουν λεωφορείο, το οποίο θα μετέφερε στο χωριό τους σαράντα έφηβους πρόσφυγες και μετανάστες, ηλικίας από 15 έως 19 ετών, προκειμένου να μείνουν σε ξενοδοχείο της περιοχής, βγήκαν το βράδυ της Τετάρτης οι κάτοικοι της Καρίτσας, του Δήμου Αγιάς, στο νομό Λάρισας.

Τελικά το λεωφορείο δεν ήταν προγραμματισμένο να φτάσει την Τετάρτη στο χωριό, ωστόσο, όπως είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της κοινότητας, Βασίλης Τσάκνης, οι κάτοικοι θα βγουν πάλι στο δρόμο και θα μπλοκάρουν την είσοδο της Καρίτσας, ώστε να μη φτάσουν σε αυτήν τα προσφυγόπουλα, όποτε και αν γίνει το δρομολόγιο.

Κατά τον ίδιο, το περασμένο Σάββατο έφτασαν στην Καρίτσα 95 Αφγανοί (οικογένειες στο σύνολό τους), οι οποίοι εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Αν και οι κάτοικοι του χωριού ήταν αρνητικοί στην άφιξη προσφύγων και μεταναστών στο χωριό τους και είχαν εκδώσει ψήφισμα γι’ αυτό, τελικά η εγκατάσταση έγινε, χωρίς να εκδηλωθεί κάποια διαμαρτυρία. Ωστόσο, η φημολογούμενα άφιξη των εφήβων προκάλεσε αντιδράσεις.

«Πώς να μην αντιδράσουμε, όταν στο χωριό μας το χειμώνα μένουμε 250 άτομα και σχεδιάζουν να μας φέρουν 150 πρόσφυγες και μετανάστες; Ήρθαν οι 95 Αφγανοί και δεν είπαμε τίποτα.

Τώρα θέλουν να μας φέρουν σαράντα έφηβους, από 15 έως 19 ετών, όταν τα άτομα της ίδιας ηλικίας στο χωριό μας δεν ξεπερνούν τα 15. Πώς θα διαχειριστούμε αυτήν την κατάσταση, η οποία φοβάμαι ότι δε θα είναι ελεγχόμενη; Δεν είπαμε να μην έρθουν παιδιά.

Αυτοί είναι έφηβοι και ανησυχούμε πάρα πολύ με αυτά που ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά. Φοβόμαστε, μήπως προκληθούν διάφορα κρούσματα εγκληματικότητας.

Όποτε κι αν έρθει το λεωφορείο, εμείς θα βγούμε μπροστά και θα κλείσουμε την είσοδο του χωριού, για να εμποδίσουμε να μπουν στην Καρίτσα. Δεν είμαστε ρατσιστές. Στο χωριό μας μένουν πολλοί Αλβανοί», λέει στο ethnos.gr ο κ. Τσάκνης.

Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι η πρόταση των κατοίκων είναι να εγκατασταθούν στο χωριό τους κάποιες οικογένειες, τα μέλη των οποίων να μην ξεπερνούν σε συνολικό αριθμό τα 15-20 άτομα, ώστε να τηρηθεί η ποσόστωση του 1% σε κάθε περιοχή.

«Όλα αυτά τα άτομα δε θα μένουν μέσα στο ξενοδοχείο. Θα κινούνται στους δρόμους και μπορεί να γίνουν διάφορα. Ήδη σημειώθηκε ένα επεισόδιο μεταξύ των Αφγανών», αναφέρει ο πρόεδρος της κοινότητας Καρίτσας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.