«Παρέλαση» από την Αρχιεπισκοπή για τον νέο Μητροπολίτη Σταγών

Έντονο παρασκήνιο και διεργασίες ενόψει της εκλογής νέου Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων, στις 6 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής για συνάντηση με τον κ. Ιερώνυμο πέρασαν κληρικοί της Μητρόπολης Σταγών και Μοναχοί από τα Άγια Μετέωρα, θέλοντας να εκφράσουν τη στήριξή τους στο πρόσωπο του Πρωτοσυγκέλλου και υποψηφίου για το Θρόνο, Αρχιμανδρίτου Νήφωνος Καψάλη.

Όπως αποκάλυψε ήδη το trikalavoice.gr την υποψηφιότητα του πατρός Νήφωνος φέρονται να υποστηρίζουν ο τοποτηρητής του Θρόνου, Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, αλλά και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, αλλά και η Ιερά Μονή Βατοπεδίου, διακριτικά.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας η δεύτερη ισχυρή υποψηφιότητα που διαμορφώνεται είναι αυτή του Πρωτοσύγκελλου της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτου Θεόκλητου Λαμπρινάκου, η οποία υποστηρίζεται σθεναρά από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και μεγάλη μερίδα «Χριστοδουλικών» Αρχιερέων.

Οι πηγές μας αναφέρουν ότι η αποκαλουμένη «παλαιά Ιεραρχία», στην οποία προσμετρούνται αρκετοί Αρχιερείς παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις αναμένοντας Τρίτη υποψηφιότητα, μετριοπαθούς κληρικού.

ΠΗΓΗ: trikalavoice.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.