Παρουσιάστηκε καινοτόμος συσκευή του Τμήματος Βιοχημείας

Η πρόσφατη επιστημονική επιτυχία του Τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας, για την ανάπτυξη μιας συσκευής που μπορεί να υπολογίσει την αντιοξειδωτική ικανότητα υγρών τροφίμων όπως ο καφές, οι χυμοί, η μπύρα και το κρασί, το γάλα και η οποία έτυχε αναγνώρισης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από τον καθηγητή του τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Επιστημών Πάνο Σάπκα και ο Πέτρος Τζιουμάκης της Λαρισινής εταιρείας Polytech.

«Σήμερα υπάρχει μια αναγνώριση και βράβευση από τον δήμο. Αφορμή είναι μια συσκευή μια συσκευή η οποία έχει πατενταριστεί και μετρά άμεσα τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε διάφορα υγρά τρόφιμα. Έχει να κάνει με την προστιθέμενη αξία των τροφίμων. Βοηθάει αυτή η συσκευή τους οινοπαραγωγούς καθώς κάνουν μικροοινοποιήσεις. Κάνουν χυμό τα σταφύλια και μετράνε τα αντιοξειδωτικά», σημειώνει ο καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Πάνος Σάπκας τόνισε ότι «η ομάδα του κ Κουρέτα και η εταιρεία Polytech συνέλαβαν την ιδέα για την ανάπτυξη μια συσκευής που θα μπορεί να υπολογίσει την αντιοξειδωτική ικανότητα υγρών τροφίμων. Μάλιστα έτυχε αναγνώρισης και στο εξωτερικό».Ο υπεύθυνος της εταιρείας Polytech Πέτρος Τζιουμάκης που συμμετείχε στην έρευνα δήλωσε ικανοποιημένος για αυτή την δημιουργία αλλά και την συνεργασία με το τμήμα Βιοχημείας.

Η πατέντα αυτή θα παρουσιαστεί στη Γαλλία σε εκδήλωση που θα απευθύνεται σε παραγωγούς από τις 26 έως τις 30 Μαρτίου. Το κόστος της ανέρχεται στα 800 ευρώ.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.