Πέντε ανήλικα αδέλφια «φιλοξενούνται» στο Νοσοκομείο Λάρισας – Οι γονείς στη φυλακή

Στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Λάρισας, «προσωρινά»… από την περασμένη Τετάρτη και έως ότου βρεθεί δομή φιλοξενίας στη χώρα, φιλοξενούνται πέντε ανήλικα αδέλφια ηλικίας από 9 έως 16 ετών.

Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβασης της Εισαγγελέως Ανηλίκων Λάρισας η οποία σε συνεργασία με τις Προνοιακές Υπηρεσίες της Λάρισας ζήτησε τον εντοπισμό Δομής όπου θα φιλοξενηθούν τα παιδιά, τα οποία στο μεταξύ θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, όπως θα εξεταστούν και από ιατροδικαστή προκειμένου να διακριβωθούν τα καταγγελλόμενα.

Στο μεταξύ τα ανήλικα παιδιά (σ.σ. που δυστυχώς δεν αποτελούν την πρώτη περίπτωση) ελλείψει δομών φιλοξενίας ανηλίκων στον νομό Λάρισας, θα παραμείνουν για όσο απαιτηθεί στο νοσοκομείο, χώρος που κάθε άλλο παρά ενδείκνυται για την προσωρινή παραμονή των ανηλίκων, μέχρι κάποια Δομή να απαντήσει θετικά για τη φιλοξενία των παιδιών.

Η υπόθεση έγινε γνωστή στην ΕΛ.ΑΣ. όταν καταγγέλθηκε ότι τα πέντε αδέλφια που ζούνε σε χωριό της Λάρισας το βράδυ της περασμένης Τρίτης 25 Ιουνίου, εξαναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στο αυτοκίνητο στην αυλή και όχι στο σπίτι τους, μετά από απόφαση της φίλης της θείας τους, η οποία έχει την επιμέλειά τους, καθώς οι γονείς των 5 ανήλικων παιδιών είναι κρατούμενοι φυλακών.

Η θεία τους και η φίλη της που κατηγορούνται για ενδοοικογενειακή βία συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη με το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας να αποφασίζει την ενοχή τους με συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών για όλες τις πράξεις, ποινή που επιβλήθηκε με τριετή αναστολή.

Πηγή: Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.