Πέντε έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Καλαμπάκα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Συνολικού προϋπολογισμού 16.1 εκατ. ευρώ επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Αυτοψία σε πέντε σημαντικά έργα υποδομών για τους νευραλγικούς τομείς της παιδείας, του τουρισμού, του πολιτισμού και της κοινωνικής πρόνοιας, συνολικού προϋπολογισμού 16.139.420,10 €, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην περιοχή της Καλαμπάκας. Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών τους από τους κατασκευαστές και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Τα έργα αυτά ήταν:

1. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ, προϋπολογισμού 3.070.000,00 €

2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, προϋπολογισμού 2.600.000,00 €

3. ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, προϋπολογισμού 719.710,05 €

4. ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ, προϋπολογισμού 930.000 €

5. ΜΟΥΣΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ, προϋπολογισμού 1.200.000,00 €

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Παρακολουθούμε από κοντά την πρόοδο των εργασιών πολύ σημαντικών έργων για την ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας και των Τρικάλων. Είναι έργα ζωής, έργα που αφορούν τα παιδιά μας, τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και έργα πρόνοιας για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, προσπαθούμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας με διαγενειακές πολιτικές στην παιδεία, στον τουρισμό, στον πολιτισμό και στην πρόνοια. Αισιοδοξούμε πως τα έργα πρόκειται να ολοκληρωθούν εντός του χρονοδιαγράμματος, εφόσον υπάρχει απρόσκοπτη χρηματοδότηση, ώστε να παραδοθούν άμεσα προς χρήση στους συνανθρώπους μας. Τα έργα αυτά δίνουν «ανάσα» στην πραγματική οικονομία με χρήμα και θέσεις εργασίας, σε μία δύσκολη περίοδο για πολλούς συμπολίτες μας».

Τον περιφερειάρχη συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Μπουτίνας και Γεώργιος Τσίγκας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.