Περιμένουν 500.000 επισκέπτες στο Πάρκο των Ευχών

Κάντε μια ευχή και που ξέρετε το πνεύμα των Χριστουγέννων μπορεί να σας την πραγματοποιήσει. Για πρώτη φορά στη Λάρισα τα μικρά και τα… μεγαλύτερα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τα Χριστούγεννα σε μια παραμυθένια, γιορτινή ατμόσφαιρα στο «Πάρκο των Ευχών», που ανοίγει τις πύλες του στο Πάρκο του Αλκαζάρ την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί για έναν μήνα.

Εκεί θα είναι ο Αϊ Βασίλης για να υποδεχθεί, θα φωτογραφηθεί με τα μικρά παιδιά και θα τους μοιράσει δώρα. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του πάρκου θα περιηγηθούν στην παγωμένη λίμνη, στο πολύχρωμο Fun Park, στο τρενάκι του Βόρειου Πόλου, στο Σπίτι του Άη Βασίλη, στο Εργαστήρι των Ξωτικών, στο Ζαχαρόσπιτο, στη Παραμυθοχώρα και στη Μανιταροχώρα. Βέβαια όσοι βρεθείτε εκεί στο έναν μήνα λειτουργίας του θα δείτε και άλλες εκπλήξεις, που θα στηθούν στο Αλκαζάρ το οποίο θα είναι στολισμένο με φωτάκια, έλατα, χιόνι, αστέρια, αγγέλους… για να προσφέρει σε όλους μοναδικές γιορτινές στιγμές.

Εντυπωσιακό λούνα παρκ και παγοδρόμιο
Το Λούνα πάρκ το οποίο θα είναι ένα από τα σημαντικά σημεία του πάρκου που θα επισκεφτούν τα παιδιά θα έχει 20 διαφορετικά παιχνίδια που έρχονται ειδικά για το Πάρκο Των Ευχών απευθείας από την Ιταλία. «Θα διαθέσουμε σε όλες τις ευπαθείς ομάδες, σε πολύτεκνους και τρίτεκνους- μετά από συμφωνία με την εταιρεία που έχει αναλάβει το λούνα παρκ και το παγοδρόμιο- από ένα δωρεάν εισιτήριο για το λούνα παρκ», σημειώνει στην Larissanet o Αντιδήμαρχος Οικονομίας και ανάπτυξης Παναγιώτης Νταής.

Η εντυπωσιακότερη εικόνα του Πάρκου αναμφίβολα θα είναι το παγοδρόμιο το οποίο θα είναι τοποθετημένο μέσα στην λίμνη σε ντεκ και θα καταλαμβάνει συνολικά 450 τ.μ. Οι εργασίες για το παγοδρόμιο έχουν ξεκινήσει.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των επισκεπτών
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών από τις 8 Δεκεμβρίου και για έναν μήνα που το Πάρκο των Ευχών θα παραμείνει ανοιχτό αναμένεται να υποδεχθεί περίπου 500.000 επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα. Ήδη τα μηνύματα από τις κρατήσεις των ξενοδοχείων στην περιοχή είναι ενθαρρυντικά καθώς για τις ημέρες των εορτών η πληρότητα αγγίζει το 100%. Έτσι εκτός των Λαρισαίων, το Πάρκο θα επισκεφτούν πολλοί από περιοχές της Θεσσαλίας, την Μακεδονία (Θεσσαλονίκη), την Τήνο, την Κρήτη και από την Στερεά Ελλάδα. Πρόκειται τόσο για επισκέψεις σχολείων όσο και κόσμου που θα θέλει να μπει στο κλίμα των εορτών κάτι που βοηθά η ατμόσφαιρα του Πάρκου των Ευχών.

Όλα αναμένεται να είναι έτοιμα για την έναρξη στις 8 Δεκεμβρίου μετά τις δοκιμές που θα γίνουν όλες τις προηγούμενες ημέρες. Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου σε ειδική εκδήλωση ο Δήμαρχος Λαρισαίων θα δώσει στον Αϊ Βασίλη το κλειδί της πόλης και θα ακολουθήσει συναυλία του Μύρωνα Στρατή και της Μαλού.

Το κόστος για να στηθεί το πάρκο ανέρχεται στα 300.000 ευρώ. Μέχρι αυτή την ώρα ο δήμος έχει λάβει 130.000 ευρώ από την διάθεση του Λούνα παρκ και του παγοδρομίου, ενώ εκκρεμεί ακόμη η ανάθεση για τα υπόλοιπα σπιτάκια του Πάρκου.

Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικοχορευτικά δρώμενα, συναυλίες, παιχνίδια και κεράσματα, face painting, εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές και κουκλοθεατρικές παραστάσεις, τσίρκο δρόμου, σόου με σαπουνόφουσκες, παραμυθοαφηγήσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Παρασκευής 8/12:

Παρασκευή 8.12.2017

17:00 Μεγάλη Σκηνή: «Fire Dance» CIRQUE MUSICAL.

17:30 Vintage Christmas: «Βάφομαι και παίζω» Art Gate.

17:30 Παιχνιδόκουτο: «Άνθρωποι και ζώα συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη» Φιλοζωϊκό Σωματείο ANIMAL.

18:30 Μεγάλη Σκηνή: ΣΥΝΑΥΛΙΑ String Demons.

19:00 Μικρή Σκηνή: «Ταξίδεψέ με!» Χριστίνα Βράκα & Στέλλα Παππά.

20:30 Μεγάλη Σκηνή: «The best of Danc.er – special xmas dans.show» ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ DANC.ER.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.