Περισσότερο φως σε δρόμους, πάρκα και πλατείες της Λάρισας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αντικατάσταση 3.273 φωτιστικών σωμάτων στο Δήμο Λαρισαίων με  «έξυπνα» τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά, σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED.

Η υλοποίηση της σχετικής σύμβασης εξελίσσεται κανονικά με τα αποτελέσματα να είναι ήδη ορατά και περισσότερο… φωτεινά.

Τα νέα φωτιστικά αντικαθιστούν τα συμβατικά σε δρόμους, πλατείες, πάρκα και άλλους κοινόχρηστους χώρους. Ο προυπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2,3 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.  Τονίζεται επίσης, ότι στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης σύναψης δανείου του Δήμου με το Ταμείο Παρακαταθηκών ολοκληρώθηκε πριν ένα χρόνο περίπου η αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων συμβατικού τύπου και με νέα σώματα μαγνητικής επαγωγής.

Παράλληλα στο πλαίσιο της σύμβασης θα γίνει προμήθεια προμήθεια και εγκατάσταση Συστήματος Τηλελέγχου – Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Ενέργειας και Συστήματος Προληπτικής Συντήρησης, ώστε να είναι δυνατή η απομακρυσμένη διαχείριση του νέου δημοτικού φωτισμού και να προλαμβάνονται ή να αποκαθίστανται άμεσα οι όποιες βλάβες στο δίκτυο.

Με την αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων επτυγχάνεται, εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση ενεργειακού αποτυπώματος, ενώ ενισχύεται το αίσθήμα ασφάλειας των πολιτών, καθώς το άπλετο φως των σύγχρονων φωτιστικών LED, θα φτάσει ακόμη και την πιο απόμερη γωνιά του δήμου.

Τέλος, αναβαθμίζεται αισθητικά η πόλη, με θετικές επιπτώσεις στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ζωή της.

Πηγή: onlarissa.gr
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.