Πληροφορίες για την εκλογή Μητροπολίτη Σταγών

Όργιο φημών για «αιφνιδιαστική» εκλογή νέου Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων κατά την έκτακτη σύγκλιση της Ιεραρχίας στα τέλη του μήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της «μικράς Συνόδου» (της Δ.Ι.Σ.) έγινε συζήτηση για έκτακτη σύγκλιση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα «το μάθημα των θρησκευτικών» για τα τέλη Ιουνίου, με πιθανότερη ημερομηνία την 27η Ιουνίου. Σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Αρχιεπίσκοπος δύναται να συγκαλέσει Ιεραρχία μέχρι και ένα 24ωρο πριν.

Η είδηση αυτή πάντως πυροδότησε έντονη φημολογία ότι την ίδια ημερομηνία θα διεξαχθούν και Αρχιερατικές εκλογές για την πλήρωση της χηρεύουσας θέσης της Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι αρκετοί οι Ιεράρχες που επιμένουν να κλείσει το θέμα τώρα.

Ωστόσο οι πηγές του trikalavoice.gr επιμένουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος είναι αποφασισμένος να μην ενδώσει και να παραπέμψει το θέμα για την τακτική σύνοδο της Ιεραρχίας τον ερχόμενο Οκτώβριο, όπως και αρχικά είχε αποφασίσει.

ΠΗΓΗ: trikalavoice.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.