Ποδηλατάδα στους δρόμους των Τρικάλων

Την πρώτη ποδηλατάδα, μετά την καραντίνα, διοργανώνει ο δήμος Τρικκαίων, στο πλαίσιο των δράσεων «Ε6 για έξω» της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με έναν και μόνο στόχο: να ξαναθυμηθούμε τις πόλεις μας, να ξαναδούμε τις γειτονιές της, να βγούμε και να ποδηλατήσουμε όλοι μαζί, μετά από τόσον καιρό. Γιατί, μπορεί τα 40.000 ποδήλατα των Τρικάλων να κινούνταν ακατάπαυστα κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ωστόσο, ετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί και μια ουσιαστική συνάντηση των χιλιάδων ποδηλατών.

Η ημερομηνία που ορίστηκε η ποδηλατάδα είναι η Πέμπτη 4 Ιουνίου, και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν από το δήμο Τρικκαίων, η ημέρα, μόνο τυχαία δεν είναι! Στις 3 Ιουνίου εορτάζεται η Ημέρα Ποδηλάτου και στις 5 Ιουνίου η Ημέρα Περιβάλλοντος. «Τίποτε καλύτερο, λοιπόν, από μια ουσιαστική συνάντηση των χιλιάδων ποδηλατών των Τρικάλων, που θα τιμήσουν το πιο ήπιο μεταφορικό μέσο, στο περιβάλλον, τη φύση» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η διαδρομή
Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου, στις 07.30 το απόγευμα, με εκκίνηση (και τερματισμό) το Δημαρχείο Τρικκαίων. Η διαδρομή είναι 13.033 μέτρα, θυμίζοντάς μας τον αριθμό στον οποίο στέλναμε το sms στη διάρκεια της καραντίνας (ειδικά για το «6 για έξω», για άθληση). Θα ακολουθηθεί η πορεία: Δημαρχείο, Καποδιστρίου, Κοραή, Καλαμάτα, Καλαμπάκας, αναστροφή, επιστροφή στο κέντρο μέσω οδού Αμαλίας και Β. Τσιτσάνη, στροφή προς Διονυσίου και Ιακωβάκη και μέσω Μουσείου Τσιτσάνη, στην οδό Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια προς Καρυές, νέα αναστροφή και μέσω της οδού Καρδίτσης, επιστροφή στο Δημαρχείο. Η διαδρομή συμπεριλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα των υπαρχόντων ποδηλατοδρόμων, εκτός αυτού στην οδό Κονδύλη, αλλά και τμήμα του νέου, προς το πάρκο Άη Γιώργη.