Πολλά τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Νέες «πληγές» άνοιξαν στην περιοχή της Θεσσαλίας τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών. Τόσο στα Τρίκαλα όσο και στην Καρδίτσα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήταν αρκετά, με τις Αρχές να σπεύδουν για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Στα Τρίκαλα υπήρξε διακοπή κυκλοφορίας σε επαρχιακές οδούς, υπήρξαν πτώσεις βράχων, ενώ τα νερά στον Πηνειό «φούσκωσαν» σε ανησυχητικό σημείο. Στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα καταγράφηκαν νέες καταπτώσεις και ενεργοποιήθηκαν κάποιες παλαιότερες, ενώ οκτώ σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα.

Έκλεισαν επαρχιακοί δρόμοι
Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην επαρχιακή οδό Κλοκοτού (νομού Τρικάλων) – Μαραθέας (νομού Καρδίτσας) και συγκεκριμένα στο ύψος της γέφυρας Κλοκοτού -για απόσταση περίπου 20 μέτρων- και στη γέφυρα του ποταμού Πηνειού που βρίσκεται στην είσοδο του Διαλεκτού Τρικάλων αποφάσισαν οι Αρχές.

Η κυκλοφορία στα παραπάνω σημεία, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας θα διεξάγεται από εναλλακτικές – παρακαμπτήριες διαδρομές.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μεταφέρει η ιστοσελίδα trikalavoice.gr από τη διακοπή της κίνησης των οχημάτων προς Ροπωτό και Πετροχώρι στην περιοχή της Πύλης, ενώ με μεγάλες δυσκολίες γίνεται προς τον Άγιο Προκόπιο.

Στα επίμαχα σημεία επιχειρούν μηχανήματα του δήμου Πύλης σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Μεγάλη αύξηση των υδάτων στον Πηνειό

Παράλληλα, μεγάλη αύξηση των υδάτων παρατηρείται στην ευρεία κοίτη του Πηνειού ποταμού, στην περιοχή των Μεγάλων Καλυβιών, με τον κίνδυνο να πλημμυρίσουν καλλιέργειες.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, οι ζημιές στην ηλεκτροδότηση ορεινών περιοχών Καλαμπάκας και Πύλης, που είχαν προκληθεί από τις πτώσεις δένδρων στα καλώδια, έχουν αποκατασταθεί, ενώ 24 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ενεργούν σε σημεία που έχουν προκληθεί καταστροφές στο οδικό δίκτυο κυρίως από καταπτώσεις βράχων.

Προβλήματα στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα
Παλαιές και νέες καταπτώσεις, ενεργοποίησαν οι πρόσφατες βροχοπτώσεις στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα, εντός και εκτός οικισμών. Σοβαρότερη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Παναγιώτη Νάνο, είναι αυτή έναντι της Αγίας Μαρίνας όπου κατολισθαίνει η πλαγιά του βουνού. Αποτέλεσμα είναι να έχουν παρατηρηθεί ρωγμές στον επαρχιακό δρόμο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων η οποία διεξάγεται κανονικά.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι καθιζήσεις στον οικισμό Αγία Μαρίνα Καρίτσας. Κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών εξέτασε την πληγείσα περιοχή και προέβη σε αξιολόγηση των κτισμάτων. Οκτώ οικίες, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, κρίθηκαν ακατάλληλες ενώ δύο υπέστησαν κατάρρευση.Επίσης το κλιμάκιο επισκέφθηκε τον οικισμό Ράφηνα Καρίτσας, την κοινότητα Πεζούλας και το Λαμπερό για να εκτιμήσουν τις νέες ζημιές. Στον οικισμό Αγία Μαρίνα έγινε ελεγχόμενη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, για λόγους ασφάλειας του δικτύου.

Με το πέρας της αυτοψίας έγινε ενημέρωση των κατοίκων από τον δήμαρχο για τις επόμενες κινήσεις του Δήμου, καθώς και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την αποζημίωση και αποκατάσταση των πληγέντων.

Σε ό,τι αφορά τις νέες καταπτώσεις επίκεντρο αυτή τη φορά είναι οι κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Νευρόπολης, όπου σημειώθηκαν καταπτώσεις σε δρόμους εντός οικισμών και αγροτικούς δρόμους και ρέματα. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στους οικισμούς Πεζούλας, Φυλακτή και Νεοχώρι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.