Πως αντέδρασε ο Νίκος Παλαιοκώστας όταν έμαθε για την αποφυλάκισή του

Ο αποφυλακισμένος πλέον Νίκος Παλαιοκώστας δεν μπορούσε να πιστέψει την είδηση της αποφυλάκισής του και πως μετά από 15 χρόνια θα βρισκόταν επιτέλους έξω από τα σίδερα της φυλακής. Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» αποκαλύπτει πως ο Νίκος Παλαιοκώστας έμαθε ότι αποφυλακίζεται και πως αντέδρασε στα νέα.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως πρώτος διάβασε την είδηση αποφυλάκισης ένας φύλακας και έσπευσε να το πει στον Νίκο Παλαιοκώστα. Ο κρατούμενος εκείνη την ώρα είχε αποσυρθεί και ακούγοντας τα λόγια του φύλακα το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν: «Δεν το πιστεύω».

Ο ίδιος ζήτησε να πάρει τηλέφωνο τη δικηγόρο του, ενώ στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι είναι ένας από τους λίγους κρατούμενους που δεν έχουν κινητό μέσα στη φυλακή.

Πήρε τηλέφωνο τη δικηγόρο του Βίκυ Αλεξανδροπούλου η οποία του απάντησε: «Νίκο, τα καταφέραμε». Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα ο ίδιος κατάφερε να πει: «Μου λες αλήθεια; Δεν το πιστεύω». «Να το πιστέψεις! Ετοίμασε τα πράγματά σου, αύριο (χθες) βγαίνεις και το πατρικό σου στο Μοσχόφυτο σε περιμένει» απάντησε η δικηγόρος.

Αιφνιδιάζοντας τη δικηγόρο, ο Νίκος Παλαιοκώστας της είπε: «Ας καθυστερήσουν λίγο οι διατυπώσεις, δεν χάθηκε ο κόσμος, για να προλάβω να κάνω αιμοκάθαρση στην Πάτρα».

Έτσι, αστυνομικοί τον συνόδευσαν μέχρι το νοσοκομείο, όπου γιατροί και αστυνομικοί τον αποχαιρέτησαν με συγκίνηση.

Ο Χρήστος Τσόλκας, ένας από τους συνηγόρους του ανέφερε στην αίτηση αποφυλάκισης: «Καταθέσαμε την αίτηση, έχοντας την πεποίθηση ότι θα τύχει ουσιαστικής και αντικειμενικής αντιμετώπισης από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κοζάνης, επειδή συνοδευόταν από αδιάσειστα στοιχεία, που συνηγορούσαν υπέρ την ικανοποίησης του αιτήματος.

Ο Νίκος επί 16 χρόνια ήταν υπόδειγμα κρατουμένου. Ουδέποτε ενεπλάκη σε καβγάδες ή μετείχε σε «φατρίες» μέσα στη φυλακή. Ούτε υπέπεσε σε οποιοδήποτε παράπτωμα. Είχε κερδίσει τον σεβασμό όλων. Αψευδής μάρτυρες είναι η έκθεση της κοινωνικής υπηρεσίας των φυλάκων του Αγίου Στεφάνου.

Παράλληλα, περιγράψαμε τα σοβαρά προβλήματα της υγείας του και την ταλαιπωρία του από τις δισεβδομαδιαίες αιμοκαθάρσεις και το ψυχοφθόρο ‘’πήγαινε – έλα’’ στα νοσοκομεία.

Η δικαιοσύνη, εν τέλει, δεν είναι ‘’τυφλή’’, ούτε βαρύκοη. Στάθμισε τα δεδομένα και έλαβε μια σεβαστή και αποδεκτή απόφαση…».

Στο δημοσίευμα ο συνήγορός του μίλησε και για τη σχέση με τον καταζητούμενο αδερφό του Βασίλη Παλαιοκώστα, λέγοντας πως: «Δεν έχουν ιδωθεί φυσικά τα τελευταία 16 χρόνια που ήταν φυλακισμένος ο Νίκος. Μπορεί και να μην έχει μιλήσει μαζί του. Αλλά, ας αφήσουμε εδώ την κουβέντα, γιατί πρόκειται για ένα πολύ λεπτό ζήτημα και δεν χωράνε τρίτοι ανάμεσα σ’ έναν καταζητούμενο κι έναν φυλακισμένο αδερφό…».

Πηγή: pelop.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.