Πως απαντά η Μητρόπολη Τρίκκης στο εμπάργκο των Ρώσων

Σε κάποιες περιπτώσεις η σιωπή είναι προτιμότερη όλων. Και η φράση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου «ράον σιωπή» βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στη στάση που τηρεί η Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών μετά την ένταξή της στη λίστα των ανεπιθύμητων από το Πατριαρχείο Μόσχας .

Όπως αποκάλυψε το trikalavoice.gr αφορμή για αυτό αποτέλεσε το γεγονός ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος συλλειτούργησε με Αρχιερέα της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας προ διμήνου στο Λαγκαδά.

Κύκλοι της Μητροπόλεως ωστόσο αναφέρουν στο trikalavoice.gr ότι εδώ δεν προσκλήθηκε ποτέ, ούτε προ, ούτε μετά της αναγνωρίσεως από την Εκκλησία της Ελλάδος, κάποιος Ουκρανός. Συμπληρώνουν δε ότι ο κ. Χρυσόστομος βρέθηκε στον Λαγκαδά στο περίφημο συλλείτουργο όντας ο ίδιος προσκεκλημένος.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί και πάλι ότι η απόφαση αυτή του Πατριαρχείο Μόσχας ελάχιστα επηρεάζει την καθ’ ημάς Μητρόπολη η οποία δέχεται ελάχιστους Ρώσους προσκυνητές κάθε χρόνο. Τα «καραβάνια» αυτών κατευθύνονται στην Καλαμπάκα και στα Άγια Μετέωρα, τα οποία δεν επηρεάζονται από την εξέλιξη αυτή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.