Πως «χάθηκαν» 100.000 ευρώ από το Ταμείο του Δήμου Τρικκαίων

Το trikalavoice.gr αποκαλύπτει με ποιο τρόπο «χάθηκαν» τα λεφτά και πως δεν το αντιλήφθηκαν ούτε οι… Ορκωτοί λογιστές, ούτε οι ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Το σκάνδαλο που αποκάλυψε χθες το trikalavoice.gr θα απασχολήσει σήμερα στις 2 μ.μ. και το Δ.Σ. Τρικκαίων το οποίο συνέρχεται εκτάκτως (ήτοι 1.Εξουσιοδότηση του υπόλογου Ταμία του Δήμου Τρικκαίων για συγκεκριμένες συναλλαγές. 2. Λήψη απόφασης έκτακτου ειδικού ελέγχου της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων).

Το ταμειακό έλλειμμα υπολογίζεται άνω των 100.000 € και έχει δημιουργηθεί, σύμφωνα με πηγές της Δημοτικής Αρχής, σε βάθος πενταετίας τουλάχιστον. Το ενδεχόμενο αυτό το απορρίπτει η αντιπολίτευση πάντως η οποία και επιρρίπτει τις ευθύνες στη Δημοτική Αρχή Παπαστεργίου. Το περίεργο δε είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια πέρασαν από το Δήμο και Ορκωτοί λογιστές και ελεγκτές από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους… δίχως να αντιληφθούν ή να εντοπίσουν κάτι!!!…

Πως δημιουργήθηκε όμως το έλλειμμα; Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο trikalavoice.gr μέσα από την επικύρωση ενταλμάτων τα οποία… δεν πληρωνόντουσαν ποτέ!!!… Τους τελευταίους μήνες υπήρχαν όλο και περισσότεροι διαμαρτυρόμενοι πολίτες και η αντιδήμαρχος Οικονομικών Χρυσάνθη Γάλλου-Δαλκαφούκη έχοντας σαφείς υποψίες πια για το τι μπορεί να συμβαίνει διέταξε έλεγχο σε όλα τα επίπεδα. Χάρη στην επιμονή της ιδίας ο έλεγχος αυτός αποκάλυψε και το μέγεθος του ελλείμματος (… το οποίο αρχικά φαινόταν για μερικές χιλιάδες, για να φτάσει να υπολογίζεται στο ιλιγγιώδες ποσό των άνω των 100.000 €).

Η Εισαγγελία Τρικάλων έχει ενημερωθεί για όλες τις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής, ενώ ήδη ξεκίνησε και η ΕΔΕ προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες (… μιλάνε για πολλά εμπλεκόμενα πρόσωπα).

ΠΗΓΗ: trikalavoice.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.