Πώς δρούσε η σπείρα που «άνοιγε» σπίτια στα Τρίκαλα

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Τρικάλων, -9- κλοπές από οικίες, εκ των οποίων -8- τετελεσμένες και -1- απόπειρα, που διαπράχθηκαν στην πόλη των Τρικάλων.

Συνελήφθησαν χθες (31-05-2023) το απόγευμα στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, -2- άνδρες, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη αλλοδαπού άνδρα, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για διακεκριμένη κλοπή, κλοπή, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι δράστες, ενεργώντας με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, επέλεγαν παλιές μονοκατοικίες, κυρίως ακατοίκητες πλέον, με ξύλινα κουφώματα και παντζούρια, παραβιάζοντας με αιχμηρό αντικείμενο, στην πλειοψηφία, τα παράθυρα αυτών και εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εφαρμόζοντας την προαναφερόμενη μεθοδολογία, τουλάχιστον από αρχές του μήνα Μαρτίου 2023 έως χθες (31-05-2023), οι δράστες διέπραξαν συνολικά -9- κλοπές από οικίες στα Τρίκαλα, αφαιρώντας τηλεοράσεις, είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα, εργαλεία, φο μπιζού, συσκευές, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, συνολικής εκτιμώμενης αξίας άνω των -16.500- ευρώ.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του ενός δράστη στα Τρίκαλα, στην οποία εντοπίστηκε και ο δεύτερος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -245- ευρώ και πληθώρα αντικειμένων (κινητά τηλέφωνα, κλινοσκεπάσματα, ηλεκτρικά εργαλεία κ.ά.), ενώ επιπλέον, κατασχέθηκε και ένα μαχαίρι δύτη με πλαστική θήκη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Τρικάλων ερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.