«Πόσο να καθίσω; Αυτόν θα φυλάω;», είπε ο σταθμάρχης που άφησε μόνο του τον 59χρονο

Νέες πληροφορίες βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας για τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου όταν και συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες στα Τέμπη.

Την ώρα που η ανακρίτρια Λάρισας αναζητά στοιχεία τα οποία θα αναδείξουν τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας, συνεχίζονται οι καταθέσεις από πρόσωπα – «κλειδιά».

Πολύ κρίσιμη είναι η κατάθεση που έδωσε ο έμπειρος σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων, ο οποίος ήταν εκείνος που «έδιωξε» από το συγκεκριμένο σταθμό το Intercity 62, τη νύχτα της τραγωδίας .

Αποκαλυπτική είναι η συνομιλία που είχε με τον παλαιότερο σταθμάρχη που είχε βάρδια μέχρι τις 11 με τον 59χρονο, αλλά είχε φύγει από τη θέση του.

Όταν λοιπόν ο συρμός έφυγε από τα Παλαιοφάρσαλα, ο έμπειρος σταθμάρχης επικοινώνησε με τον κατηγορούμενο 59χρονο για να τον ενημερώσει. Κάλεσε επίσης τον δεύτερο σταθμάρχη στις 22:45, ο οποίος θα όφειλε να βρίσκεται στο πόστο του εκείνη την ώρα.

Σύμφωνα με τον Alpha ακολούθησε ο εξής διάλογος:

-Που είσαι;
-Έφυγα
-Δεν καθόσουν ακόμα λίγο να περάσει και αυτό το τρένο να ησυχάσουμε;
-Ε πόσο να καθίσω να τον φυλάξω;

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων ενημέρωσε τον δεύτερο σταθμάρχη Λάρισας ότι τις ημέρες που υπάρχει φόρτος εργασίας όπως η συγκεκριμένη, δεν πρέπει να φεύγει κανείς από τη θέση του , είτε έχει τελειώσει η βάρδια του είτε όχι, μέχρι να πέσει η κίνηση στο δίκτυο.




Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.