Πότε θα πιάσει 38 ο υδράργυρος-Tι λέει ο Θεσσαλός Φ. Χατζηγρίβας

Μαζί με τον Μάιο και την άνοιξη ημερολογιακά, υποχωρούν και τα διάφορα καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με τον Λαρισαίο προγνώστη Φάνη Χατζηγρίβα.

Αντίθετα, μαζί με τον Ιούνιο έρχεται και ο πρώτος καύσωνας με τη θερμοκρασία να φθάνει έως και 38 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την πρόγνωση: «Σε συνέχεια λοιπόν της ενημέρωσης σας σχετικά με την εξέλιξη του Καιρού, φαίνεται να μην αλλάζει και πολύ ,σε σχέση με όσα έχουμε πει σε προηγούμενη ανάρτηση μας….

Έτσι λοιπόν άστατος θα παραμείνει σε γενικές γραμμές αυστηρά, μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη 30 Μαΐου.

Το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης η κυρία θερμική αστάθεια θα επικεντρωθεί σε Ιόνιο, Δυτικά και βόρειο δυτικά κυρίως τμήματα, με μικρές χιλιομετρικές επεκτατικές διαθέσεις προς τα ανατολικά, ενώ το διήμερο Τέταρτης και Πέμπτης η θερμική αστάθεια θα αφορά περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, με λίγο πιο έντονα μάλιστα επεισόδια καταιγίδων στο εσωτερικό της χώρας.

Ως είχαμε πει όμως τόσο το φινάλε του Μαΐου, αλλά και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου τα πράματα θα αλλάξουν προς το πολύ καλοκαιρινό, με θερμοκρασίες σε σχετικά υψηλά επίπεδα, με τη ζέστη μάλιστα να είναι γενικευμένη και όχι επιλεκτική.

Οι θερμοκρασίες που πιθανώς θα ξεπεράσουν ακόμη και τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου βάση των τελευταίων προγνωστικών στοιχείων και με πιθανότητα ακόμη υψηλότερων τιμών, φαίνεται να έχουν και μια κάποια διάρκεια, καθώς δεν υπολογίζεται να υποχωρήσουν πριν το πρώτο 8ημερο η ακόμη και 10ημερο.

Θα το δούμε όμως στην πορεία…

Από βροχές φυσικά μετά την ερχόμενη Πέμπτη ούτε λόγος. Ευκαιρία λοιπόν για τα πρώτα μπάνια του λαού…» καταλήγει.

Πηγή: https://www.onlarissa.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.