Προχωρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η ολοκλήρωση του παράπλευρου δικτύου της εθνικής οδού Λάρισας – Τρικάλων

Προχωρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η δημοπράτηση του έργου της δεξιάς παράπλευρης οδού της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων, στο τμήμα από τον Α/Κ Ραχούλας – Μάνδρας – Αμυγδαλέας έως την Κ/Δ Μάνδρας, μήκους περίπου 2,48 χλμ. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό (Ι) της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.950.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

«Προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης ενός σημαντικού έργου με το οποίο ολοκληρώνουμε το παράπλευρο δίκτυο της εθνικής οδού Λάρισας – Τρικάλων, ώστε να καταστεί κλειστή η  οδική αρτηρία και να αποσυμφορηθεί από την  κίνηση των γεωργικών μηχανημάτων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας σχεδιάζουμε, χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε παρεμβάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων. Τα έργα πέραν της χρησιμότητάς τους στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

 

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:

  • Τη μετατροπή του υφιστάμενου τρισκελούς Ι/Κ στη Χ.Θ. 0+000 της παράπλευρης οδού, σε τετρασκελή.
  • Την κατασκευή δεξιάς παράπλευρης οδού, από τον Α/Κ Ραχούλας – Μάνδρας – Αμυγδαλέας έως την Κ/Δ Μάνδρας.
  • Την κατασκευή των απαραίτητων μικρών τεχνικών (σωληνωτών και κιβωτοειδών αγωγών, παράπλευρων χωμάτινων και επενδεδυμένων τάφρων), κατά μήκος της παράπλευρης οδού, για την ασφαλή απαγωγή των υδάτων.
  • Την κατασκευή Ι/Κ μορφής «Συμβολής» στη Χ.Θ. 2+405 της παράπλευρης οδού, για τη σύνδεσή της με την υφιστάμενη οδό προς Μάνδρα.
  • Την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στον προς κατασκευή τετρασκελή Ι/Κ στη Χ.Θ. 0+000 της παράπλευρης οδού και την προσαρμογή του υφιστάμενου (ηλεκτροφωτισμού) στην περιοχή της Κάτω Διάβασης Μάνδρας.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.