Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών : Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στο ψωμί

Δύσκολος διαφαίνεται ο χειμώνας για τον κλάδο των αρτοποιών καθώς  η ενεργειακή κρίση και οι τιμές των πρώτων υλών αποτελούν τα μεγάλα προβλήματα επιβίωσης τους.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών Μιχάλης Μούσιος μιλώντας στο larissanet.gr εξηγεί την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο και επισημαίνει ότι οι τιμές του ψωμιού θα μείνουν σταθερές για ένα χρονικό διάστημα.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σε όλα τα αρτοποιεία της χώρας εδώ και καιρό είναι η ηλεκτρική ενέργεια. Παρόλο που υπάρχει κρατική επιδότηση το κόστος κυμαίνεται από 18 έως 22 λεπτά η τιμή της κιλοβατώρας ενώ πληρώναμε από 6,5 έως 10 λεπτά».

«Είχαμε μια σημαντική αύξηση, το προηγούμενο τρίμηνο, στις τιμές των πρώτων υλών, ιδιαίτερα στα άλευρα. Πλέον όμως παραμένουν υψηλά αλλά σταθερά» συμπληρώνει ο κ. Μούσιος.

Τέλος επισημαίνει ότι «βλέποντας την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί και με τις τιμές των πρώτων υλών να είναι σταθερές δεν θα υπάρξουν αυξήσεις για κάποιο χρονικό διάστημα στα προϊόντα άρτου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.