Πρώην σταθμάρχης Βόλου: H χάραξη στην γραμμή ανόδου είχε προβλήματα πάρα πολύ καιρό

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αποκαλύψεις σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της χώρας, με τη σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

O πρώην σταθμάρχης Βόλου Γιώργος Αποστολέρη μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελλάτο αποκάλυψε ότι κανείς δε θα μπορούσε να χαράξει αυτόματη πορεία για το τρένο στην γραμμή ανόδου, αφού τα συστήματα δε λειτουργούν.

Αυτό, παρά το έγγραφο του ΟΣΕ, το οποίο στις 23/12/2022 υποχρεώνει τους σταθμάρχες στη Λάρισα να χαράζουν αυτόματα την πορεία των τρένων.

«Το σύστημα αυτοματοποιημένης πορείας, δεν το χρησιμοποιούσαν στην γραμμή ανόδου γιατί είναι βραχυκυκλωμένο. Δε γινόταν συντήρηση των φωτοσημάτων στην γραμμή ανόδου. Ήταν δύο κόκκινα φώτα που δεν είχε εντοπιστεί η κακοτεχνία. Δε θα μπορούσε κάνεις να το βάλει, μόνο χειροκίνητα να γυρίσει τα κλειδιά», λέει ο κ. Αποστολέρης. Όπως επισήμανε το πρόβλημα είναι παλαιότερο και όχι των τελευταίων μηνών.

«Δεν μπορώ να πω ψέματά, αυτό που μπορώ να πω είναι σίγουρο ότι η χάραξη στην γραμμή ανόδου είχε προβλήματα πάρα πολύ καιρό, ήταν βραχυκυκλωμένο μήνες το σύστημα».

«Τα προβλήματα παραμένουν μέχρι και σήμερα, και είναι προϊόν έρευνας δικαστικής που θα βρεθεί και θα δείτε ότι είναι αδύνατο να χαραχτεί (σ.σ. αυτόματη πορεία) από την γραμμή ανόδου».
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.