Προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό με την σύφιλη στο Πανεπιστημιακό

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε σήμερα το πρωί ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτης Σερέτης. Σε ανακοίνωσή του τονίζονται τα ακόλουθα:

«Από την στιγμή που πληροφορηθήκαμε μέσω δημοσιεύματος στον ηλεκτρονικό τύπο, για ύπαρξη περιστατικού σχετικά με ενδεχόμενη έκθεση σε σύφιλη ιατρών και νοσηλευτών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας , εδόθη ΑΜΕΣΑ εντολή από τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προς τον Διοικητή του Π.Γ.Ν. Λάρισας να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των διαλαμβανόμενων στο δημοσίευμα και να ενημερωθεί άμεσα η Υ.Πε. για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.»

Μετά από ρεπορτάζ της larissanet που υπογράφει ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος αποκαλύφθηκε ότι την παραμονή των Χριστουγέννων νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό εκτέθηκε σε μόλυνση από σύφιλη μετά από περιστατικό τοκετού σε έγκυο γυναίκα που νοσούσε, καθώς δεν έγιναν οι προβλεπόμενες εξετάσεις πριν το περιστατικό μπει για επέμβαση.

Είναι η πρώτη αντίδραση 24 ώρες μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ της larissanet.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.