Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε Φαρσαλινό γιατί πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο!

Μια ολόκληρη… πτηνοτροφική μονάδα θα μπορούσε να κατασκευάσει 6Οχρονος Φαρσαλινός μετά και το εξοντωτικό πρόστιμο, ύψους 30.000 ευρώ, που του επιβλήθηκε καθώς σκότωσε έναν σκύλο προκειμένου να γλιτώσει τα οικόσιτα πτηνά του.

Ο Φαρσαλινός αγανακτισμένος από τον αδέσποτο σκύλο που, σύμφωνα με πληροφορίες, του έτρωγε τις κότες από το κοτέτσι του φαίνεται πως έχασε την ψυχραιμία του και πυροβόλησε τον σκύλο.

Χθες το πρωί, το κυνηγετικό σκυλί ως αδέσποτο που ήταν, περιπλανιόταν στους δρόμους χωριού των Φαρσάλων και, φθάνοντας έξω από το σπίτι του 60χρονου, αυτός το πυροβόλησε με το κυνηγετικό του όπλο.

Η πράξη καταγγέλθηκε ωστόσο στο Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων όπου και προσήλθε στη συνέχεια οικειοθελώς ο 6Οχρονος, παραδίδοντας μάλιστα το κυνηγετικό του όπλο που κατείχε νόμιμα.

Δηλώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, αγανακτισμένος από τη δράση του αδέσποτου σκύλου αλλά και μετανιωμένος για την απόφαση που έλαβε «εν βρασμώ» να πυροβολήσει τον σκύλο.

Ωστόσο με βάση τη νεότερη νομοθεσία, η κακοποίηση ή η θανάτωση ζώου προβλέπει την επιβολή οικονομικού προστίμου που ανέρχεται στις 30.000 ευρώ. Από την ΕΛ.ΑΣ. βεβαιώθηκε το πρόστιμο στον 6Οχρονο ο οποίος θα οδηγηθεί και ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.