Πρόστιμο γιατί κάπνιζε στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας

Ένα περιστατικό που αποτελεί ίσως την επιτομή της ελληνικής κουλτούρας και συμπεριφοράς ξεκίνησε στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας (Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020) και ολοκληρώθηκε στο Αστυνομικό τμήμα της πόλης όπου και βεβαιώθηκε σε έναν άνδρα διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας «Ρεπορτάζ του Κάμπου» ύψους 100 ευρώ, για κάπνισμα σε εσωτερικό χώρο.

Ο άνδρας περίμενε έξω από την αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων καθότι μάρτυρας υπεράσπισης σε μια υπόθεση που αφορούσε μόλυνση του περιβάλλοντος στην περιοχή των Φαρσάλων. Κάπνιζε το τσιγάρο του, παρά την απαγόρευση, όπως άλλωστε κάνουν δεκάδες άλλοι καθημερινά στα περβάζια των ανοιχτών παραθύρων του διαδρόμου και όχι μόνο. Κάποια στιγμή όμως ένας άλλος άνδρας που εμπλεκόταν στην ίδια υπόθεση ως μάρτυρας κατηγορίας, φώναξε τον αστυνομικό και ζήτησε την σύλληψη του καπνιστή γιατί άναψε τσιγάρο σε χώρο που απαγορεύεται.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Τμήμα Μεταγωγών και εν συνεχεία στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου εκεί σύμφωνα με πληροφορίες του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

Η δίκη διεκόπη.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Πηγή: Ρεπορτάζ του Κάμπου – Κώστας Γκιάστας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.