Πρωτοπορεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με πρόγραμμα προσβασιμότητας για ΑμεΑ – «Να βγάλουμε τους ανθρώπους από τα σπίτια τους» ( βίντεο)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

«Δράσεις για την ανεξάρτητη διαβίωση Ατόμων με Αναπηρία μέσα από τεχνικές παρεμβάσεις προσβασιμότητας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», είναι ο τίτλος του νέου προγράμματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας που θα ωφελήσει οικονομικά άτομα με ζητήματα προσβασιμότητας. Το πρόγραμμα είναι ύψους 500.000 ευρώ και θα γίνουν παρεμβάσεις εντός των οικιών.

Το πρωί της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα και της αντιπεριφερειάρχη Εθελοντισμού και Πρόνοιας, Ανδριάνα Κομήτσα, αλλά και φορέων και συλλόγων για την έναρξη του προγράμματος.

«Είμαστε η πρώτη και μοναδική Περιφέρεια που πραγματοποιεί τέτοιες δράσεις στη χώρα», ανέφερε ο κ. Κουρέτας, σημειώνοντας ότι αφορά τις πρώτες κατοικίες και τα ποσά θα κυμαίνονται από 5.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ.

Από την πλευρά της η κα Κομήτσα, σημείωσε ότι «είναι μια πολύ σημαντική μέρα για εμάς, γιατί πέρα από αντιπεριφερειάρχης, είμαι και και φυσιοθεραπεύτρια και γνωρίζω κάποια προβλήματα καλύτερα. Μέλημά μας είναι να βγαίνετε από τα σπίτια σας και να κοινωνικοποιείστε».

Ακολούθησε ανάλυση του προγράμματος, ενώ από την πλευρά τους οι φορείς κατέθεσαν προτάσεις και προβληματισμούς.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.