«Πυρετώδεις» επαφές στη Λάρισα ενόψει Περιφερειακού Συνεδρίου

Σειρά συναντήσεων έχουν το πρωί της Πέμπτης στελέχη του Πρωθυπουργικού Γραφείου που βρίσκονται στη Λάρισα ενόψει της πραγματοποίησης του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλία στις 10 και 11 Οκτωβρίου.

Την πόλη επισκέφθηκαν σήμερα οι κ.κ. Νίκος Σκορίνης και Γιάννης Βουλγαράκης, οι οποίοι είχαν κύκλο επαφών με εκπροσώπους των παρακάτω φορέων: Ένωση Ξενοδόχων, Οικονομικό Επιμελητήριο, ΤΕΙ Θεσσαλίας, Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Συνεταιριστική Τράπεζα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σκορίνης αναφέρθηκε στην προετοιμασία του Συνεδρίου, το οποίο θα έχει στόχο να συμβάλει στην κατάρτιση ενός νέου Εθνικού Παραγωγικού Σχεδίου.

Μεταξύ άλλων επισήμανε πως «η Θεσσαλία θα βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής.

Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να έρθει σε επαφή με όλους τους φορείς προκειμένου να καταγράψει προτάσεις και προβλήματα για μια περιοχή με προβλήματα και ανάγκες.

Επιχειρούμε να έρθουμε σε επαφή με φορείς και να κάνουμε πράξη την Αποκέντρωση. Να πάμε εμείς στην Κοινωνία και όχι η Κοινωνία να έρθει σε εμάς.

Δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε κάτι χωρίς την τοπική Κοινωνία».

Από την πλευρά του ο κ. Βουλγαράκης επισήμανε πως «η Οικονομία βρίσκεται σε βαθιά εσωστρέφεια. Είμαστε εισαγωγική χώρα, την ώρα που η παραγωγική δράση είναι σε καταστολή.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε εξωστρεφή δράση και θέλουμε να κάνουμε ένα άλλου τύπου συνέδριο, με θεσμικές αλλαγές και αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της χώρας.

Πρέπει να προχωρήσουμε σε συνέργειες στον αγροτικό τομέα».

Τα στελέχη του Πρωθυπουργικού Γραφείου τις επόμενες ημέρες θα έχουν αντίστοιχες επαφές σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.