Πυρετός διαβουλεύσεων για την συνένωση ΤΕΙ- Πανεπιστημίου

Στη τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης του σχεδίου για την συνένωση του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μπαίνουμε αυτή την εβδομάδα. Σήμερα το μεσημέρι γίνεται συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τη συνένωση. Σε αυτό έχουν προσκληθεί ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης και ο Πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ξενοφών Σπηλιώτης, καθώς και φορείς προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις όλων.

Σε ανοιχτή γραμμή
Ιδιαίτερα κινητικός τις τελευταίες ημέρες είναι και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης για το θέμα έχοντας ως γνώμονα στις επαφές του «το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα για την πόλη», όπως λένε οι συνεργάτες του.
Την περασμένη Παρασκευή με αφορμή την εκλογή του νέου Μητροπολίτη ο Δήμαρχος Λαρισαίων βρέθηκε στην Αθήνα και συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου. Εκεί τέθηκαν διάφορα ζητήματα τα οποία είναι προς εξέταση και αφορούν την Λάρισα, την επόμενη ημέρα της συνένωσης των δύο ιδρυμάτων. Ο δήμαρχος Λαρισαίων έκανε συγκεκριμένες προτάσεις που το υπουργείο δεσμεύτηκε να εξετάσει.

Σήμερα ο κ. Καλογιάννης πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να συναντηθεί με τον ο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήση Μαμούρη, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει σειρά επαφών. Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει και ραντεβού του κ. Καλογιάννη με τον υπουργό Παιδείας μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε. Σε μια τέτοια συνάντηση δεν θα πρέπει να αποκλείουμε και σχετικές ανακοινώσεις που θα αφορούν τη Λάρισα.

Την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον Κώστα Γαβρόγλου έχει εκφράσει και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κάτι που επιζητά και το υπουργείο το οποίο αναμένεται να επιδιώξει μια τέτοια συνάντηση.

Τι σχεδιάζει το υπουργείο
Μπορεί και τυπικά σήμερα να λήγει η διαβούλευση, αλλά αυτή η εβδομάδα που θα έχουμε σειρά επαφών θεωρείται ιδιαιτέρως κρίσιμη. Το υπουργείο απαντώντας στις αιτιάσεις ότι το νέο Πανεπιστήμιο θα διοικείται αποκλειστικά και μόνο από τον Βόλο, ετοιμάζει και θα ανακοινώσει το σχέδιο της αποκεντρωμένης διοίκησης η οποία και θα ισχύσει για το νέο ίδρυμα που θα προκύψει από τη συνένωση των δύο ιδρυμάτων.

Μάλιστα σύμφωνα με το σχέδιο αρκετές από τις διοικητικές υπηρεσίες αναμένεται να είναι στη Λάρισα. Οι γνωρίζοντες λένε από το τελικό σχέδιο η Λάρισα μπορεί να βγει ακόμη πιο κερδισμένη όταν κλειδώσουν και οι τελευταίες αλλαγές.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.