Rapid test για τον έλεγχο της μετάδοσης του κορωνοϊού στη Λάρισα

φωτογραφία αρχείου

Με βάση την κατάσταση που διαμορφώνεται είναι εξαιρετικά κρίσιμη η συνάντηση που συγκαλεί με θέμα την εξάπλωση των κορωνοϊού στη 1 το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στην συνάντηση μεταξύ άλλων, θα συμμετέχουν εκτός του Περιφέρειάρχης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θανάσης Νασιακόπουλος, ο καθηγητής επιδημιολογίας και εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων κ.α.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναμένεται να ζητήσει στη σύσκεψη καλύτερο συντονισμό και ορθότερη διαχείριση λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης. Επίσης θα θέσει το θέμα για την διενέργεια rapid test τα οποία θα μπορούσε να κάνει ο ΕΟΔΥ σε χώρους εκτός των νοσοκομείων για το έλεγχο της μετάδοσης του ιού. Είναι μια διαδικασία που θα αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία της πόλης. Την ίδια ώρα αναμένεται να ζητηθεί η επιτάχυνση των διαδικασιών για την προμήθεια του εξοπλισμού για τον κορωνοϊό με τον Περιφερειάρχη να σχολιάζει με νόημα ότι «τα χρήματα δόθηκαν αλλά ο εξοπλισμός ακόμη δεν ήρθε».

Rapid test σε ΠΓΝΛ και Κέντρα Υγείας
Όμως λόγω της νέα έξαρσης, έρχονται σε συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και της 5ης ΥΠΕ 2000 rapid test στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας το οποίο υπενθυμίζουμε ότι είναι νοσοκομείο αναφοράς. Μάλιστα στο σχεδιασμό προβλέπεται να διατεθούν rapid test και στα κέντρα υγείας της περιοχής που έχουν τεθεί στο σχεδιασμό αντιμετώπισης για τον covid-19. Την ίδια ώρα προχωρά και ο σχεδιασμός στα δύο νοσοκομεία αναφορικά με την αντιμετώπιση του ιού καθώς εκτιμάται ότι οι ανάγκες για νοσηλείες και επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν.

Πόσο κοντά ή μακριά είμαστε από το «κόκκινο»;
Είναι δεδομένο ότι οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες για τις αποφάσεις που ενδέχεται να ληφθούν. Οι επιστήμονες και οι υγειονομικές αρχές με βάση τα νέα στοιχεία των κρουσμάτων θα μελετήσουν την καινούργια επιδημιολογική εικόνα που διαμορφώνεται στην περιοχή μας. Μεγάλος είναι ο προβληματισμός ότι ο ιός κινείται με ευκολία σε έφηβους και νέους ενήλικες και ένας στόχος είναι η ευαισθητοποίηση αυτών των ανθρώπων αναφορικά με τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Το πόσο μακριά ή κοντά είμαστε από την κόκκινη περιοχή (επίπεδο 4), δηλαδή από το να γίνουμε Κοζάνη; Θα εξαρτηθεί από την προοδευτική αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες. Αν δούμε ημέρες σαν και την χθεσινή που πλησιάσαμε τον διπλασιασμό των κρουσμάτων, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Πάντως ήδη η Λάρισα είναι στις περιοχές που βρίσκεται στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.