Ρομπότ made in Trikala

Πέρασε στα «ψιλά» λόγω των φυσικών καταστροφών και των πλημμυρών των ημερών, ωστόσο ο Δήμος Τρικκαίων ξεκίνησε την υλοποίηση ενός νέου φιλόδοξου προγράμματος.

Σε μια πόλη που έχει χαρακτηριστεί πρωτοπόρος των νέων τεχνολογιών, ο ίδιος ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να την εξελίξει περαιτέρω, δίνοντας βάρος στη νέα γενιά. Έτσι τη Δευτέρα παρέδωσε τα πρώτα 160 κιτ προγραμματισμού στους διευθυντές των σχολείων, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Τρικάλων, στην αρχή μιας νέας εποχής, της εποχής «STEM» και κατασκευής… ρομπότ!!!

Η ρομποτική είναι η νέα τάση στην εκπαίδευση και η τεχνολογία του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντός μας. Μέσα από την αξιοποίηση της γνώσης και της τεχνολογίας τα Τρίκαλα φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν στη νέα εποχή η οποία ίσως μια μέρα θα φέρει… ρομπότ, με τη σφραγίδα «made in Trikala».

Τα χρήματα για την αγορά κιτ προγραμματισμού διατέθηκαν από τα κέρδη του «Μύλου των Ξωτικών» με τον δήμαρχο να σημειώνει ότι «στόχος είναι να εμπνεύσουμε τους μαθητές, της νέα γενιά».

Πηγή:trikalavoice.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.