Σε αργία τέσσερις εκπαιδευτικοί για «παράτυπη» τοποθέτηση διευθυντή σε Επαγγελματικό Λύκειο της Λάρισας

Σε δυνητική αργία με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, τέθηκαν από προχθές πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας αλλά και τρία πρώην μέλη (σ.σ. ένας αιρετός και δύο διορισμένα) του Υπηρεσιακού Συμβουλίου των Καθηγητών (ΠΥΣΔΕ).

Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση (13/2020) που εξέδωσε το ΠΥΣΔΕ Λάρισας στις 20 Μαρτίου 2020, σύμφωνα με την οποία εκπαιδευτικός τοποθετήθηκε διευθυντής σε Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) του νομού στον οποίο «είχαν αναγνωριστεί εκ παραδρομής» μόρια από τη ΔΔΕ Κοζάνης.

Οι τέσσερα εμπλεκόμενοι, σύμφωνα με την απόφαση Κεραμέως, «παρέλειψαν» μάλιστα το 2019 «να προβούν στην ανάκληση απόφασης» και «παρά τις αλλεπάλληλες υποδείξεις και συστάσεις» του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσή Θεσσαλίας», ο οποίος ως γνωστόν βρίσκεται σήμερα σε αργία, αλλά για άλλη ποινική υπόθεση.

Η απόφαση Κεραμέως προκάλεσε αντιδράσεις με τον συνήγορο κάποιων εκ των εμπλεκόμενων μελών του ΠΥΣΔΕ να σημειώνει στην «Ε» πως «πρόκειται ξεκάθαρα για πολιτική δίωξη και πράξη εκδίκησης εκκινούμενη από συνδικαλιστικές και πρόσωπά διαφορές». Υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση Κεραμέως ελήφθη παρά την «αντίθετη ομόφωνη πρόταση τόσο του Πρωτοβάθμιου όσο και του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου».

Σημειώνεται πως μετά από ένσταση άλλου υποψηφίου για την ίδια θέση διευθυντή, η υπόθεση έλαβε και ποινική διάσταση, με τους τέσσερις να παραπέμπονται κατηγορούμενοι ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας στις 23 Ιανουάριου 2023.

Διάστημα μέχρι το οποίο οι τέσσερις εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται σε αργία, έχοντας και τις οικονομικές επιπτώσεις για τους ίδιους, με τον συνήγορο να διευκρινίζει στην «Ε» πως ενδεχομένως και σήμερα να προσφύγει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας υποβάλλοντας αίτημα επίσπευσή της δίκης.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακκάρας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.