Σε νηπιαγωγείο της Καρδίτσας τα αγόρια είναι ανώτερα από τα κορίτσια

Φωτό αρχείου

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Διαδίκτυο με αφορμή μια λίστα από νηπιαγωγείο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, σύμφωνα με την οποία οι γονείς οφείλουν να προσκομίσουν κάποια πράγματα, όπως γραφική ύλη, παιχνίδια και άλλα, στο σχολείο στο οποίο θα φιλοξενείται το παιδί τους.

Ο ή η συγγραφέας της λίστας, εκτός από την ξεκάθαρη έμφυλη διάκριση στην οποία προχωρά, που συνιστά επίσης ξεκάθαρη ρατσιστική συμπεριφορά, για την ιστορία είναι και ανορθόγραφος/η.

Στη λίστα που αναρτήθηκε στη σελίδα του Facebook «Όλα τα Παιχνίδια για Όλα τα Παιδιά» καλούνται τα αγόρια να φέρουν ένα παιχνίδι που τους αρέσει, ενώ για τα κορίτσια υπάρχουν οι εξής τρεις επιλογές: 1 σετ κουζινικά ή πλαστικά φρούτα ή ζωάκια. «Εμφυλος διαχωρισμός στα παιχνίδια. Σε λίστα υλικών για το νηπιαγωγείο: τα κορίτσια μπορούν να έχουν μόνον ”σετ κουζινικά, ή πλαστικά φρούτα, ή ζωάκια” και τα αγόρια “ό,τι τους αρέσει”» αναφέρει το σχόλιο της ανάρτησης.

Η λίστα που, όπως αναφέρεται, προέρχεται από δημόσιο νηπιαγωγείο κοντά στην Καρδίτσα προκάλεσε αντιπαραθέσεις κάτω από την ανάρτηση. Οι περισσότεροι κατέκριναν τη λίστα, ωστόσο αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να υπερασπιστούν τη δασκάλα.

«Φυσικά, το πατριαρχικό πρότυπο, το οποίο ακολουθεί η δασκάλα, το περνά στους μαθητές της, γιατί έτσι πρέπει: το κορίτσι/γυναίκα να είναι δούλα, να κάνει τις δουλειές του σπιτιού και να φροντίζει τα πάντα. Και το αγόρι/άντρας ό,τι θέλει. Πφφφφ» γράφει κάποιος, ενώ ένας άλλος αναφέρει: «Απαρχαιωμένες αντιλήψεις έχει ο/η συγγραφέας της λίστας». «Πόσο ρατσισμό διδάσκουμε; ΥΓ. Είμαι εκπαιδευτικος» υποστηρίζει άλλος χρήστης.

«Πολύ απλά έτσι οργανώνει η δασκάλα την εισροή των παιχνιδιών ώστε να υπάρχει αναλογία βάσει παιδιών και σωστή κατανομή βάσει των ειδών….. Πολύ μεγάλη φαντασία έχουν κάποιοι!» υποστηρίζει κάποιος άλλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.