Σειρά δράσεων για την προβολή των τουριστικών προορισμών της Θεσσαλίας στη ρουμανική αγορά

Ενισχύεται η συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με το γραφείο του ΕΟΤ Ρουμανίας για την προβολή και προώθηση των τουριστικών προορισμών της Θεσσαλίας στη δυναμική ρουμανική αγορά. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού νομού Τρικάλων συμμετείχαν και φέτος στην διεθνή τουριστική έκθεση ROMEXPO στο Βουκουρέστι, προβάλλοντας τα θρησκευτικά μνημεία, τις φυσικές ομορφιές και τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής. Παράλληλα η διαχρονική σχέση συνεργασίας επισφραγίσθηκε και ενδυναμώθηκε καθώς με τη στήριξη του διευθυντή του ΕΟΤ Ρουμανίας κ. Σταφυλάκη πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

-Στις αρχές της άνοιξης, μέσω της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας στο Βόλο και τον προϊστάμενο κ. Σαρούκο εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για πρώτη φορά για την κάλυψη των αποκριάτικων δρώμενων στην πόλη του Τυρνάβου (“μπουρανί”) ως αναβιούμενου – διατηρούμενο εθίμου με διονυσιακό αποτύπωμα. Την περιοχή επισκέφτηκαν οι Eduard Tone (δημοσιογράφος, ιδιοκτήτης και βασικός συντάκτης της ιστοσελίδας www.tuktuk.ro με τουλάχιστον 75.000 επισκέπτες ανά μήνα και άνω των 100.000 followers στο Facebook) και Γιώργος Παπαδόπουλος από την δημοφιλή τουριστική ιστοσελίδα www.balkazaar.com, που εστιάζει στον πολιτισμό, στα ήθη και στα έθιμα των λαών των Βαλκανίων.

-Στις αρχές Μάιου στα Μετέωρα και στο νομό Τρικάλων φιλοξενήθηκε συνεργείο του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου TVR Ρουμανίας με τους Titi Dinca παραγωγό της ταξιδιωτικής εκπομπής “CapCompas” και έμπειρο δημοσιογράφο και Estela Dinca δημοσιογράφο της ίδιας εκπομπής αλλά και παραγωγό της εκπομπής “UniversulCredintei”. Την οργάνωση ανέλαβε ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού νομού Τρικάλων. Η ταξιδιωτική εκπομπή CapCompas είναι η παλαιότερη στη ρουμάνικη τηλεόραση με θεματολογία από όλο τον κόσμο. Η εκπομπή Universul Credintei (Το Σύμπαν της Πίστης) εστιάζει στις θρησκευτικές παραδόσεις και στα θρησκευτικά μνημεία και προβάλλεται στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVR1 της Ρουμανίας.

-Τέλος πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Τρικάλων fam trip (ταξίδι εξοικείωσης) με φιλοξενούμενο το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής “Life & Style cu Maria Andrei” που προβάλλεται στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVR Ρουμανίας. Στην αποστολή συμμετείχαν οι: Maria Andrei γνωστή blogger, influencer και παρουσιάστρια, Renaud Paul δημοσιογράφος και παραγωγός της εκπομπής και Bogdan Pantazi, οπερατέρ.
«Μετά την επιτυχημένη παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού νομού Τρικάλων στη διεθνή έκθεση της Ρουμανίας και με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον της ρουμανικής αγοράς για την περιοχή μας, προγραμματίσαμε μια σειρά δράσεων για την προβολή των προορισμών της Θεσσαλίας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού -Πολιτισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννης Μπουτίνας. « Ευχαριστώ για την διαχρονική συνεργασία το Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας και τον διευθυντή κ. Σταφυλάκη, τα στελέχη της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας και τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού νομού Τρικάλων για την αποτελεσματικότητα και την άρτια οργάνωση των δράσεων που συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας» πρόσθεσε ο κ. Μπουτίνας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.