Σκηνές τρόμου και χάους στο τρένο – Τι περιγράφει Λαρισαία υγειονομικός

Η κακοκαιρία «Ελπίς» που χτύπησε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας μας έχει προκαλέσει πάμπολλα προβλήματα και στις συγκοινωνίες και όχι μόνο στην Αττική.

Ενδεικτική είναι η ταλαιπωρία επιβατών της αμαξοστοιχίας που έφυγε στις 12.15 χθες από την Αθήνα, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Αμαξοστοιχία που δέχτηκε το «χτύπημα» της κακοκαιρίας στη Λιβαδειά, εκεί που είχε φτάσει περίπου στις 13.30 χθες το μεσημέρι. Αρχικά παρουσίασε πρόβλημα και παρέμεινε για ώρες στο σταθμό, μέχρι να αποκατασταθεί και στη συνέχεια υπήρξε το σιδηροδρομικό ατύχημα, με τη νέα μηχανή που χτύπησε από πίσω την αμαξοστοιχία και προκάλεσε πανικό.

Το larissanet.gr, μίλησε με μία εκ των επιβατών, την Λαρισαία νοσηλεύτρια του Πολεμικού Ναυτικού κα Βιολέττα Ναυπακτίτη, η οποία μαζί μ’ έναν 25χρονο ιατρό απόφοιτο σχολής του Βερολίνου και έναν 4ετή φοιτητή της Ιατρικής της Λάρισας, έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στους εννέα τραυματίες, έως τη στιγμή που έφτασαν τα ασθενοφόρα για να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Λαμίας.

«Ήταν πραγματικά μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Είχαμε επί σειρά ωρών εγκλωβισμένοι μέσα στο τρένο, αναμένοντας τη βοήθεια που θα μας ξεκολλούσε από το σημείο» μας λέει η κα Ναυπακτίτη.

«Για άγνωστο λόγο, ίσως και λόγο της νύχτας, η μηχανή που έφτασε περίπου στις 18.45 το απόγευμα χτύπησε το τελευταίο βαγόνι της αμαξοστοιχίας μας. Μετά το χτύπημα έπεσαν σίδερα, αποσκευές, δημιουργήθηκε ένα χάος μέσα στην αμαξοστοιχία. Προσπαθήσαμε να συντονίσουμε μία προσπάθεια για να παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες σε αυτούς που τις είχαν άμεση ανάγκη.

Περίπου στις 20.00 υπήρξε και βραχυκύκλωμα στο τρένο και καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη. Δύσκολη η επικοινωνία μας, μέσα στο χιόνι, χωρίς θέρμανση και ανθρώπους που αναζητούσαν απαντήσεις, αλλά κανείς δεν τους τις έδινε.

Μετά περίπου 10 ώρες στο τρένο, φτάσαμε σ’ έναν σταθμό, εκεί υπήρχαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρα, δυνάμεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι με χτύπημα στον αυχένα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας.

Εμείς; Με λεωφορεία μεταφερθήκαμε σε ξενοδοχείο, για να περάσουμε τη νύχτα μας. Εκεί ουδείς είχε προνοήσει να υπάρχει κάτι για να φάμε, μετά από τόσες ώρες ταλαιπωρίας. Ουδείς μπορούσε να μας πει πότε και πως θα φτάσουμε στον προορισμό μας.

Ακόμη και σήμερα το πρωί, δεν υπήρχε η δυνατότητα για ένα πρωινό, δεν έχει έρθει κάποιος υπεύθυνος της εταιρίας να μας ενημερώσει τι προβλέπει το σχέδιο τους. Απλά, μαθαίνουμε ότι ως και τις έξι το απόγευμα, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ… Και εμείς περιμένουμε, ελπίζοντας αφενός να είναι καλά στην υγεία τους οι τραυματίες και να βρεθεί κάποιος να μας ενημερώσει επίσημα…

Απλά περιμένουμε!!!».

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.