Σωματεία Εργαζομένων του Κ.Κ.Π.Π. Θεσσαλίας: Είμαστε κακοπληρωμένοι-απλήρωτοι

Τα Σωματεία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας «θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας και ταυτόχρονα τη διαμαρτυρία μας για τα σοβαρά χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με την καταβολή μισθών και εξαιρέσιμων υπερωριών.

– Είναι μόνιμη η καθυστέρηση στην καταβολή μισθοδοσίας, του έκτακτου επικουρικού προσωπικού Covid-19, κάτι που συμβαίνει επανειλημμένα με τις ακανόνιστες ροές των επιχορηγήσεων. Οι συνάδελφοί είναι σε μόνιμη αβεβαιότητα και όμηροι με τις συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων τους.

Συνέπεια αυτού, είναι να δημιουργούνται τεράστια, δυσεπίλυτα, καθημερινά προβλήματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους. Μένουν έκθετοι και εμφανίζονται αφερέγγυοι, γιατί ενώ εργάζονται δε μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν σε συνηθισμένες καθημερινές οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Οδηγούνται στο δανεισμό από συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα. Ενώ υπάρχουν και συνάδελφοι που φτάνουν σε οριακά σημεία, αφού δυσκολεύονται να φτάσουν στη δουλειά γιατί δεν μπορούν να βάλουν καύσιμα ή δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν βασικά είδη πρώτης ανάγκης, γι’ αυτούς και τα παιδιά τους!

– Επίσης μόνιμη είναι η καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών για τις νυχτερινές ώρες και εξαιρέσιμες ημέρες, του μόνιμου προσωπικού από την αρχή κάθε έτους. Δουλεύουμε σε δύσκολες συνθήκες και με εξαντλητικούς ρυθμούς, σε κυκλικές βάρδιες, Νύχτες, Κυριακές και Αργίες.

Φτάνουμε κάθε φορά στα μέσα του χρόνου χωρίς να τα έχουμε πληρωθεί κι αυτό είναι κάτι που κατά τη διοίκηση οφείλουμε να το αποδεχόμαστε σαν «φυσιολογικό»!

Όλες αυτά είναι μεγάλες αδικίες και δείγματα ανικανότητας. Είναι χαρακτηριστικές διοικητικές παθογένειες και θα πρέπει άμεσα να διορθωθούν.

Θέλουμε να πληρωθούμε άμεσα αυτά που έχουμε δουλέψει. Τίποτα παραπάνω.

Απαιτούμε:

Την άμεση καταβολή των μισθών του επικουρικού προσωπικού

Να πληρωθούμε άμεσα Νυχτερινά, Κυριακές και Αργίες

Σωματεία εργαζομένων Εργαζομένων του Κ.Κ.Π.Π. Θεσσαλίας

Καρδίτσας

Γιάννουλης

Αμπελώνα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.