Σπίτια… γιοκ στα Τρίκαλα: Τι συμβαίνει και δεν υπάρχουν διαμερίσματα για ενοικίαση

C:DCIM100GOPROGOPR3527.GPR

Σοβαρή έλλειψη διαμερισμάτων και κατοικιών προς ενοικίαση παρουσιάζεται στα Τρίκαλα τους τελευταίους, πολλούς, μήνες. Είναι δυσεύρετα και αρκετά ακριβά σε τιμές.

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Η μεγάλη οικονομική κρίση του 2009 είχε ως αποτέλεσμα το 2011-2012 να σταματήσει κάθε νέα οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή μας. Στα Τρίκαλα ωστόσο αυτή τη 10ετία, όσο κι αν μπορεί να ακούγεται παράξενο, είχαμε πολλές νέες αφίξεις επαγγελματιών, η οποία μάλιστα καταγράφηκε και σε σχετική μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αυτή η ροή συν οι φοιτητές που αυξάνονται κάθε χρόνο είχαν σαν αποτέλεσμα να “κλειστούν” τα περισσότερα σπίτια. Σε αυτά τα δεδομένα δε να προσθέσουμε και την άφιξη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία κατασκευάζει τον Ε 65 και για τις ανάγκες του στελεχιακού δυναμικού της νοίκιασε περισσότερα από 50-60 σπίτια στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως λένε οι άνθρωποι της αγοράς ακινήτων στο trikalavoice.gr η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί σχετικά και σταδιακά μέσα στην επόμενη διετία καθώς ανεγείρονται δεκάδες νέες πολυκατοικίες και υπολογίζεται να βγουν προς διάθεση περίπου 400 νέα διαμερίσματα.

Πηγή: trikalavoice.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.