Στη Λάρισα ο ποδοσφαιριστής Δημ. Κολοβέτσιος που βίωσε τον τρομακτικό σεισμό στην Τουρκία

Στη Λάρισα βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Λαρισαίος ποδοσφαιριστής Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο οποίος αγωνίζεται στην  ποδοσφαιρική ομάδα Καϊσέρισπορ στην Καισαρεία της Τουρκίας όπου επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό που έχει πλήξει πόλεις της Τουρκίας και της Συρίας.

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο οποίος ήταν από τους πρώτους Έλληνες που μετέδωσε σε ελληνικά ΜΜΕ τις πρώτες πληροφορίες από την καταστροφική μανία του Εγκέλαδου στην πόλη που διαμένει,  βρέθηκε στο Δημαρχείο της Λάρισας όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και του περιέγραψε τα όσα τρομακτικά και δραματικά εξελίχθηκαν στην περιοχή αλλά και την ανάγκη στήριξης των σεισμοπαθών.

Σημειώνεται πως ο Δήμος Λαρισαίων έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση βοήθειας για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία και ήδη η τοπική κοινωνία (σύλλογοι, φορείς, επιχειρήσεις και απλοί πολίτες) φαίνεται ότι έχουν κινητοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Ο Απ. Καλογιάννης στο περιθώριο της συνάντησης του με τον κ. Κολοβέτσιο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κοινωνία της Λάρισας θα επιδείξει, όπως το έκανε και στο παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις,  υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης για τους ανθρώπους που επλήγησαν απευθύνοντας και ο ίδιος κάλεσμα συμμετοχής  στην προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Και ο Δημ. Κολοβέτσιος, επεσήμανε την ανάγκη στήριξης των ανθρώπων των πληγεισών περιοχών τονίζοντας ότι οι δυσκολίες θα είναι πολύ μεγάλες και για μακρύ χρονικό διάστημα για εκατομμύρια ανθρώπους που είδαν τις ζωές τους να καταστρέφονται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Στην συνάντηση μετείχαν επίσης ο αδερφός του ποδοσφαιριστή, επιχειρηματίας Νίκος Κολοβέτσιος και ο αντιδήμαρχος Θ Αδαμόπουλος.

Δ. Λαρισαίων: Που γίνεται η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται:

– Στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, Μανωλάκη 9-11 (εντός της στοάς), 08:00– 14:00, τηλ. 2410255876

– Στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου, Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης

Οκτωβρίου (είσοδος από 23 ης Οκτωβρίου), 08:00– 15:00, τηλ. 2410233430 και 2410286576

Είδη προς συγκέντρωση

  1. Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι, μαξιλάρια
  2. Τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί,
  3. Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας
  4. KIT ατομικής υγιεινής για γυναίκες
  5. Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί)

Για τον καλύτερο συντονισμό της κίνησης αυτής, οι φορείς ή οι εταιρίες που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2410255876 (κ. Θοδωρή Γαντζούδη)

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.