Στη Λάρισα θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο επιχειρηματικό πάρκο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Το μεγαλύτερο επιχειρηματικό πάρκο στη ΝΑ Ευρώπη θα κατασκευασθεί στη Λάρισα. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, θα ονομάζεται Joist και θα λειτουργήσει ως κόμβος καινοτομίας. Με βάση το τρέχον χρονοδιάγραμμα, το νέο κέντρο θα λειτουργήσει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021. Είναι άγνωστο αν θα ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν τέτοιοι σχεδιασμοί. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα εκ των προτέρων.

Ούτως ή άλλως, τα ώριμα έργα για να ενταχθούν στο εν λόγω Ταμείο δεν είναι και πάρα πολλά. Συνεπώς, όποια ευκαιρία θα παρουσιάζεται, θα αξιοποιείται αυτομάτως. Αυτή είναι και η εντολή που έχει δοθεί από το πρωθυπουργικό γραφείο. Πρόσφατα έγινε στο Μαξίμου μια κλειστή σύσκεψη με ένα θέμα στην ατζέντα, τι άλλο, το Ταμείο Ανάκαμψης. Στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσιάστηκε η πλήρης εικόνα της ελληνικής έκθεσης που θα κατατεθεί το αργότερο στα μέσα Απριλίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του πρωθυπουργού, η ομάδα των τεσσάρων που έχει αναλάβει το project (πρόκειται για τους κκ Σκυλακάκη, Πατέλη, Σκάλκο και Αργυρού) και ο Ακης Σκέρτσος, του οποίου οι «μετοχές» τελευταία έχουν ανεβεί πολύ στο πρωθυπουργικό περιβάλλον. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό που ζήτησε ο πρωθυπουργός ήταν οι διαδικασίες να τρέξουν όσο πιο γρήγορα γίνεται για να κατατεθεί το σχέδιο στην ΕΕ και κατόπιν να επιστρέψει για να συζητηθεί και να ψηφισθεί στη Βουλή.

Πηγή: voria.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.