Στη Θεσσαλία ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές

Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου, στις 19.30 το απόγευμα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, και ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νίκολας Σμιτ, δίνουν το στίγμα των ευρωεκλογών από την Λάρισα, στον πεζόδρομο του αρχαίου θεάτρου (οδός Παπαναστασίου). Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση “Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά τη καταστροφή του 2023 στη Θεσσαλία:

· Δεν έχει ξεκινήσει τα έργα αποκατάστασης υποδομών, ενώ πήρε τις αρμοδιότητες από τη Περιφέρεια, υποβαθμίζοντας τη καθημερινότητα των κατοίκων και υποσκάπτοντας τη γενικότερη προοπτική του τόπου.

· Είχε ως μόνη προτεραιότητα να δημιουργήσει τον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, υπό μορφή ανώνυμης εταιρείας. Σε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να οδηγήσει το νερό, τον φυσικό κοινό μας πλούτο, στα χέρια ιδιωτών. Παράλληλα δεν τοποθέτησε εκπρόσωπο της Περιφερειακής Αρχής ούτε καν στη Διοίκηση του Οργανισμού.

· Φέρνει στον τόπο μας την Ολλανδική εταιρεία, τους δήθεν ειδικούς, που σύμφωνα με τους ίδιους έχουν στόχο να μεσιτεύσουν την αγροτική παραγωγή της Θεσσαλίας ενώ οι ίδιοι θα υποδείξουν τι θα παράγεται, λες και δεν ξέρουν από αιώνες οι Θεσσαλοί ή δεν έχουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να τους συμβουλεύσει. Προτείνουν χωρίς ντροπή οι «ειδικοί» συνεργάτες της ομάδας του Μαξίμου μοντέλο ανάπτυξης όπως της Καμπότζης, της Μοζαμβίκης και της Νιγηρίας, με μίσθωση τεράστιων εκτάσεων γης στους ίδιους, λες και δεν ξέρουν ότι τα τσιφλίκια στη Θεσσαλία καταργήθηκαν έναν αιώνα πριν.

· Δεν έχει αποζημιώσει στο σύνολο τους τους πληγέντες κατοίκους, αγρότες και επιχειρηματίες, ενώ τα χρέη τους τρέχουν κανονικά και σπίτια πλημμυρόπληκτων Θεσσαλών βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Δεν έχει αποζημιώσει εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών με αποτέλεσμα την ένταση της φτωχοποίησης στη Θεσσαλία, που ήδη επιβαρύνεται από το πρωτόγνωρο κύμα ακρίβειας στη χώρα.

· Δεν κατάφερε να προστατέψει ούτε τις αμυντικές υποδομές της χώρας που εδρεύουν στην Θεσσαλία, από πυρκαγιές και πλημμύρες.

· Κρατά δέσμιους τους Θεσσαλούς παραγωγούς κατά το δοκούν, ανάλογα με τους εκλογικούς κύκλους, είτε είναι πυρόπληκτοι, είτε πλημμυρόπληκτοι, ενώ το 2024 δεν είχε εξοφλήσει ακόμα πλήρως τον Ιανό.

· Δεν έχει ξεκινήσει έργα αποκατάστασης στο μοναδικό λιμάνι της Θεσσαλίας, αυτό του Βόλου, με αποτέλεσμα δεκάδες κρουαζιερόπλοια να ακυρώνουν τον ελλιμενισμό τους και να χάνονται εισροές από εκατοντάδες τουρίστες από τη Καλαμπάκα μέχρι το Πήλιο και από τη λίμνη Πλαστήρα μέχρι τον Όλυμπο.

· Αποδομεί συστηματικά κρίσιμους φορείς όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ που μπήκε σε ευρωπαϊκή επιτήρηση – για πρώτη φορά στην ιστορία για ευρωπαϊκό οργανισμό που κατανέμει ευρωπαϊκά κονδύλια. Λίγες μέρες μετά παραιτείται ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με σοβαρές καταγγελίες έναντι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που δεν μπορεί να τηρήσει ούτε το δικό του Στρατηγικό Σχέδιο για τη ΚΑΠ, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται πολλαπλώς οι παραγωγοί και ειδικά οι κατεστραμμένοι Θεσσαλοί.

Ταυτόχρονα η υποτιθέμενη Αξιωματική Αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται μόνο σε καλοσκηνοθετημένα σκηνικά προβολής του αρχηγού της χωρίς να παρουσιάζει μία πρόταση για τη Θεσσαλία, παρότι έχει γίνει πείραμα των μεγάλων συμφερόντων με τους Θεσσαλούς πειραματόζωα, ρίχνοντας διαρκώς «νερό στον μύλο» του Κυριάκου Μητσοτάκη που παραλίγο θα είχε κάνει υπουργό τον κύριο Κασσελάκη.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ δίνει τον αγώνα του με σοβαρότητα, αγωνία και σεβασμό στη Θεσσαλία! Η εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την Ελλάδα δεν επιλέχθηκε τυχαία να γίνει εδώ, στη Λάρισα, στη Θεσσαλία. Προχωράμε δυναμικά για να αποκτήσει η χώρα σκηνικό αξιόπιστης αντιπολίτευσης και προοπτική άλλης διακυβέρνησης στις επόμενες εθνικές εκλογές! Η παρουσία όλων μας στην εκδήλωση της Λάρισας δεν είναι απλά ένα μήνυμα για την αλλαγή που χρειάζεται στην Ελλάδα, αλλά για τις πρωτοβουλίες που η Ε.Ε. πρέπει να πάρει για την παραγωγή και για τα μεγάλα έργα υποδομής και προστασίας, στη Θεσσαλία που έχει δεχθεί τόσα πλήγματα και θα πρέπει να είναι η πρωταγωνίστρια της προσοχής της Ευρώπης.

Προχωράμε ΜΑΖΙ. Για τη μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ στη Θεσσαλία, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.