Στην Ιαπωνία «ταξιδεύουν» τα σκόρδα Πλατυκάμπου

Στην Ιαπωνία πρόκειται να «ταξιδέψουν» τα σκόρδα Πλατυκάμπου, ώστε μετά από αναλύσεις στις οποίες θα προχωρήσουν οι Ιάπωνες να τεθεί σε νέα βάση η συνεργασία με τον κολοσσό «Wakunaga Pharmaceutical». Η συγκεκριμένη εταιρία είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο σε ότι αφορά τα συμπληρώματα με βάση το σκόρδο.

Στις αρχές Φεβρουαρίου στελέχη της Ιαπωνικής εταιρίας είχαν επισκεφθεί την περιοχή

Σήμερα, ο Καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνει την τελευταία εξέλιξη επισημαίνονται τα εξής:

«Σε λίγη ώρα θα έρθει η εταιρεία που συνεργάζεται με την Ιαπωνία και θα παραλάβει το δέμα με τα σκόρδα για την Wakunaga. Τα σκόρδα του Πλατυκάμπου θα ταξιδέψουν για 3 μέρες και μετά θα υποστούν για δύο μήνες αναλύσεις από τους Ιάπωνες . Στη συνέχεια όπως μας είπαν θα στείλουν άτομο εδώ να βάλει τις συνθήκες που θέλουν αυτοί στην καλλιέργεια. Το υγειονομικό πιστοποιητικό ότι τα σκόρδα δεν φέρουν ασθένειες εκδόθηκε από την περιφέρεια Θεσσαλίας ,τμήμα αγροτικής ανάπτυξης οι οποίοι υπερβάλλοντας εαυτόν ετοίμασαν τις απαραίτητες εξετάσεις σε 15 μέρες αντί των 3 μηνών που συνήθως γίνεται ( έτσι μας είχαν πει αρχικά στο υπουργείο ). Ευχαριστώ τον Παναγιώτη Καλφουτζο , τον Δημήτρη Σταυρίδη και τον Κο Κανάκη που μερίμνησαν τάχιστα στο τμήμα της περιφέρειας . Ελπίζω σε 2 μήνες να ξεκινήσει η συνεργασία που θα κάνει το σκόρδο Πλατυκάμπου διεθνές γιατί πασίγνωστο είναι ήδη…».

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.