Στην Κρήνη Τρικάλων η 1η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Σπόρων

Η πρώτη γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών σπόρων στο Νομό Τρικάλων θα αποτελέσει σε λίγες μέρες μια άκρως σημαντική εκδήλωση που θα έρθει να διοργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης σε συνεργασία με την εναλλακτική κοινότητα «Πελίτι» και την υποστήριξη του παγκόσμιου οργανισμού SEED FREEDOM.

Η γιορτή έχει προγραμματιστεί να διοργανωθεί στην πλατεία της Κρήνης στις 17:00 το απόγευμα της 1η Οκτωβρίου 2022, ημέρα Σάββατο.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα διεξαχθούν ανταλλαγές και δωτρεάν διάθεση παραδοσιακών σπόρων στους επισκέπτες από διάφορες περιοχές της χώρας, ομιλίες, έκθεση γεωργικών προιόντων και χειροτεχνιών, έκθεση φωτογραφίας του ΠΕΛΙΤΙ με καλλιεργητές από όλο τον κόσμο που διασώζουν τους σπόρους, τοπικούς χορούς από συλλόγους, διανομή παραδοσιακού φαγητού κ.ά.

Χορηγοί της εκδήλωσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ο Δήμος Φαρκαδόνας, το Κατάστημα «Γερμανός Φαρκαδόνας» του Νίκου Αλεξανδρή, η εταιρία «ERGASOU» των Μάριου Μπακλαβά & Δημήτρη Δημότσιου, η «TSIAMANTAS SECURITY», το «Αρχοντικό Φαρκαδόνας» της οικογένειας Αθανασίου Παλιούρα και οι Βιοκαλλιέργειες Τριγώνη.

Οι βασικοί στόχοι των διοργανωτών της 1ης γιορτής Ανταλλαγής Παραδοσιακών Σπόρων στην Κρήνη Τρικάλων είναι:
-Η συλλογή, διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών της περιοχής μας.

-Η ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.