Στην τελευταία του κατοικία ο Μακαριστός Μητροπολίτης Ιγνάτιος

Με θερμές εκδηλώσεις, χειροκροτήματα και φωνάζοντας «Άξιος», χιλιάδες Λαρισαίοι αποχαιρέτισαν τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Κυρό Ιγνάτιο, ο οποίος πλέον αναπαύεται στη λαρισαϊκή γη.

Από νωρίς οι πιστοί συνέρρεαν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, ενώ η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Στην Εξόδιο Ακολουθία μετείχαν 33 αρχιερείς.

Με θερμά λόγια για το έργο και την προσωπικότητα του μακαριστού Ιγνατίου αναφέρθηκαν στους επικηδείους τους ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο Τοποτηρητής της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου π. Αχίλλιος Τσούτσουρα. ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και η δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου (η Σαλαμίνα είναι γενέτειρα πόλη του μακαριστού Ιγνατίο).

Δυνατές στιγμές καταγράφηκαν όταν ο π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, με δάκρυα στα μάτια αναφέρθηκε στην ένδυση του μακαριστού Ιγνατίου με το ράσο – από τους στενούς του συνεργάτες – στο νεκροτομείο του Μαϊάμι, ενώ συγκίνησε η δήμαρχος Σαλαμίνας επισημαίνοντας ότι χώμα από τη γενέτειρα Σαλαμίνα θα σκεπάσει τον μακαριστό Ιγνάτιο στην τελευταία του κατοικία.

Στο τέλος των δύο, αυτών, επικηδείων, οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν θερμά.

Μετά την ολοκλήρωση της Εξοδίου Ακολουθίας ακολούθησε περιφορά στους κεντρικούς δρόμους πέριξ του Μητροπολιτικού Ναού, με τους Λαρισαίους να βρίσκονται παντού στη διαδρομή.

Η ταφή έγινε στο σημείο που ο μακαριστός Μητροπολίτης ζήτησε, πίσω από το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου, όπου με δάκρυα στα μάτια ιερείς αποχαιρέτισαν για τελευταία φορά τον πνευματικό τους πατέρα.

Πηγή: larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.