«Στηρίζουμε έμπρακτα τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο στο ζήτημα της άρδευσης»

Στην αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου άρδευσης της Π.Ε Τρικάλων προϋπολογισμού 100.000 € προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου άρδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων προϋπολογισμού 100.000 € (με ΦΠΑ) προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου με τον ανάδοχο. Οι νέοι σωλήνες συνολικού μήκους 7.216 μέτρων με ταχυσυνδέσμους πρόκειται να αντικαταστήσουν μέρος των υπαρχόντων επιφανειακών αρδευτικών δικτύων σε περιοχές των αγροκτημάτων της πεδινής ζώνης της Π.Ε. Τρικάλων, τα οποία αφ’ ενός μεν λόγω της πολυχρησίας (λειτουργούν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 25 ετών), αφ’ ετέρου δε λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (παγετός-πλημμύρες κ.λ.π.) κατά τα τελευταία έτη, δεν μπορούν να επισκευασθούν και ως εκ τούτου είναι ακατάλληλες για χρήση. Οι σωλήνες πολυαιθυλενίου θα χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά νερού στα Δ.Δ. Κλεινοβού & Μαλακασίου για την κάλυψη αναγκών κτηνοτροφικών μονάδων, καθώς επίσης και σε οποιαδήποτε άλλο αγρόκτημα του νομού παρουσιασθεί ανάγκη για μεταφορά νερού..

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Στόχος μας ως αιρετή Περιφέρεια είναι να παρεμβαίνουμε με μικρά και μεγάλα έργα στην καλυτέρευση της καθημερινότητας των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας. Στηρίζουμε έμπρακτα τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο και σχεδιάζουμε και νέα έργα στον τομέα της άρδευσης μέσω του νέου ΕΣΠΑ, όπου η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει στη διάθεσή της για πρώτη φορά Γεωργικό Ταμείο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.