Στο ΕΠΑΛ Καλαμπάκας έφτιαξαν… «έξυπνους κάδους»

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η υλοποίηση του προγράμματος «Noesis – ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ», από μαθητές του ΕπαΛ Καλαμπάκας.

Σε εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή παρουσιάστηκαν δύο φιλόδοξα project (Έξυπνοι Κάδοι & Ψηφιακοί Χάρτες) με υπεύθυνο Έργου τον Εκπαιδευτικό Πληροφορικής Χρήστο Καρακίτσιο, τη συμμετοχή και βοήθεια πολλών εκπαιδευτικών του σχολείου από διάφορες ειδικότητες καθώς και την αμέριστη υποστήριξη του Διευθυντή του ΕπαΛ Καλαμπάκας Αθανάσιου Φωλίνα σε όλη τη διάρκεια υλοποίησης των έργων.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ενεργά και μαθητές που ήταν στην ομάδα των έργων και οι οποίοι ανέλαβαν να κάνουν live επίδειξη σχετικά με τις λειτουργίες των κάδων, τον σχεδιασμό των graffiti που έκαναν στον τοίχο του σχολείου καθώς και τις εμπειρίες τους σχετικά με την δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής εικονικής περιήγησης στις Μονές των Μετεώρων.

#Project_1: Έξυπνοι Κάδοι
Σχεδίαση και κατασκευή έξυπνων κάδων ανακύκλωσης με τεχνολογίες ρομποτικής, αισθητήρων και IoT (Internet of Things).
Υπεύθυνος υλοποίησης: ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Συνεργαζόμενοι καθηγητές: ΠΑΣΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Συνεργαζόμενος φορέας: ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

#Project_2: Ψηφιακοί Χάρτες
– Ψηφιακή περιήγηση (virtual tour) η οποία βασίζεται σε δράσεις εναλλακτικής μορφής θρησκευτικού τουρισμού (περιήγηση στην μοναστική πολιτεία των Μετεώρων)
– Μια διαδρομή στα σημαντικότερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (points of interest) που υπάρχουν στην πόλη της Καλαμπάκας.
Υπεύθυνος υλοποίησης: ΣΙΑΚΑΒΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Συνεργαζόμενοι καθηγητές: ΑΓΓΕΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΤΣΟΥΡΛΗ ΕΙΡΗΝΗ

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.