Στο επίκεντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού η Λάρισα

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όσων ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και μάλιστα με πανευρωπαϊκή εμβέλεια θα βρεθεί η Λάρισα από τις 13 έως και τις 16 Οκτωβρίου όταν και θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή το «Ιστορικό Ράλι Ελλάδας 2017».

Σήμερα στο Δημαρχείο υπογράφηκε το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, ενώ σε συνέντευξη τύπου αναλύθηκαν στοιχεία της διοργάνωσης και τα οφέλη που θα έχει περιοχή.

Υπογραμμίζεται πως στο «Ιστορικό Ράλι Ελλάδας» αναμένεται να υπάρξουν περισσότερες από 100 συμμετοχές Ελλήνων και Ευρωπαίων αθλητών, ενώ συνολικά στην πόλη αναμένεται να καταλύσουν περισσότερα από 900 άτομα.

«Με αυτήν τη διοργάνωση η Λάρισα μπαίνει στον χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού» επισήμανε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και πρόσθεσε πως το «Ιστορικό Ράλι Ελλάδας» θα αναπτυχθεί και σε άλλους Δήμους πέραν του Δ. Λαρισαίων. Παράλληλα αναφέρθηκε στη θέση της Δημοτικής Αρχής για «προσέλκυση μεγάλων γεγονότων που ως στόχο έχουν την προβολή της Λάρισας, με την πόλη να έχει στην αγκαλιά της επισκέπτες από την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας Δημήτρης Μιχελακάκης τόνισε πως «μετά από ένα δεκάμηνο τεχνοκρατικής προσέγγισης με στελέχη του Δήμου ήρθαμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα», ενώ επισήμανε πως «η Λάρισα απείχε επί δεκαετίες από τα μεγάλα γεγονότα του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Στην εκκίνηση της ιδέας πριν από ένα χρόνο ώστε να διεξαχθεί στη Λάρισα το «Ιστορικό Ράλι Ελλάδας 2017» αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Έφορος Αγωνιστικού του Συλλόγου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Λάρισας Νίκος Χριστοδουλόπουλος. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της διοργάνωσης και υπογράμμισε πως «μέσα από την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην περιοχή θα υπάρχει μεγάλο όφελος για όλους».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων Δημήτρης Τάχος αναφέρθηκε στην χθεσινή απόφαση «με μεγάλη πλειοψηφία» του Σώματος, το οποίο ενέκρινε τη σύναψη του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Πηγή: larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.